MENÜ

Günün dedikodusu!

Abone Ol Google News

Camia Galatasaray Lisesi mezunu 141 gencin kulübe üyeliğinin Sicil Kurulu tarafından engellenme çalışmalarını tartışırken ilginç bir haber şok etkisi yarattı...

Haberin Devamı

Başkan Mustafa Cengiz kulübe üye olurken 2 üye kendisini önermiş; bir isim Varol Dereli diğeri Celal Gürcan. İkisi de geçmiş yıllarda Galatasaray’da yöneticilik yapmış isimler ve Sayın Cengiz ile aynı işi yapıyorlar.

İlginç iddia

Mustafa Cengiz’in üyelik formundaki iki imzadan birinin sahte olduğu iddia ediliyor. Dereli’nin imzası kendisine aitken, Gürcan’ın o sırada İstanbul dışında olması nedeniyle isminin yanına 3’üncü bir şahsın paraf attığı dilden dile konuşuluyor.

Sicil Kurulu, 141 genci sahtekarlık yapmakla suçladığı gibi sayın Cengiz ve Sayın Gürcan’ı da aynı iddiayla suçlayabilir.

Bu saatten sonra Sayın Gürcan’ın “Bu imza benim değil” diyeceğini hiç sanmıyorum. Rıza, işlemi hukuka uygun hale getirir. Celal Gürcan’a kimse, “İmzana kaligrafik inceleme yapacağız, rızam var diyerek yalan söylüyorsun” diyemez. Kimse de Sayın Cengiz’in üyeliğinin düşmesinde diretemez.

Haberin Devamı

Eğer reddederse

Mustafa Cengiz’in üyelik formunda öneren olarak ismi bulunan Celal Gürcan, “Bu imza benim değil, Mustafa Bey’i de önermedim derse ne olur acaba! Cengiz’in üyeliği mi düşer, imzalar uzmanlarca incelemeye mi alınır? Yoksa disiplin kurulu başkan yardımcısı Ayhan Yeğinsu’nun ihsas-ı rey yaprak sağda solda yazıp konuştuğu gibi tarafları hapis cezası mı bekler.

Lütfen komik olmayalım. Rıza ile herkes herkese referans olmuştur ve “Evet bu benim ismim ve ben bu isimleri öneriyorum” diyen birine en fazla, “Teşekkür ederim” diyebiliriz. Hukuk ne kadar sade ve kesin bir dile sahip. Sanırım gerçek suç işleyenler hukuğa aykırı hareket edenlerdir.

Mide bulandırıcı teklif

Çok uğraştım, onlarca kişiyle de görüştüm ve dehşetle yapılan teklifin doğru olduğu sonucuna ulaştım.

Sicil Kurulu üyelik işlemleri sırasında Galatasaraylılar Derneği ve Kalamış Tesisleri’nde 2 bilgilendirme toplantısı yaptı. Dernek’teki toplantıda genç bir üye Sicil Kurulu’nun, “E grubu başvuruların içinde çok değerli isimler var” yakınmasına, “Bize yığılma var diye zamanında bir dönem bekleyin dendi” çözümünü sunar. Sahnede bulunan Sicil Kurulu Başkanı Selçuk Erdoğmuş da bu öneriyi üye olacak gençlere şaka yollu önerir. Ancak birkaç gün sonraki Kalamış’taki toplantıda Erdoğmuş aynı öneriyi tekrarlar, “E grubunda çok başvuru var. Genç kardeşlerimizden bu sene için anlayış bekliyoruz” der. Toplantıya katılan üye adaylarıyla konuştum; onları en çok Sicil Kurulu Başkanı’nın bu teklifi üzmüş!

Böyle bir olay patlak vermeseydi bu konular gündeme gelmeyecek hatta o an için gülünüp geçilecek bir söylem olacaktı. Ancak tırmandırılan gerginlik, liseli başvuruların tümünün hukuka aykırı olarak geri çevrilmesi o gün önerilen bu çözümü son derece mide bulandırıcı bir hale getiriyor. Sanırım bu saatten sonra Sicil Kurulu’nun istifası yönetimin elini rahatlatacağı gibi camianın da içini serinletecektir.

YORUM YAZ