MENÜ

Güç meselesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray Yönetimi geçtiğimiz günlerde bir karar aldı, aldığı kararı da Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yiğit Şardan vasıtasıyla kamuoyuna iletti. Kararın özü şuydu: Artık yeni bir dönem açılıyor, eski defterleri karıştırmayacağız ancak Galatasaray’la ilgili yanlış yapanı da affetmeyeceğiz...
Bir yönetimin başlangıcı olarak çok mantıklı ve iyimser bir düşünce. Galatasaray büyük bir camia. Sayın Şardan, “Şeffaf olacağız ve basına haber olarak verebileceğimizin maksimumunu vereceğiz” diyor.
Bu da çok güzel, yani muhabir arkadaşlarımız artık zorlanmayacaklar, kulüp bir haber ajansı gibi çalışacak ve o an halkın nelerden haberdar olmasına karar verecek. İşte bunu kabul edebilmek çok zor. Haber neticede bir emek ürünüdür. Özellikle Galatasaray gibi bir devin basınla ilişkileri böyle olmamalı. Bunun sıkıntıları herşey güllük gülistanlıkken çıkmaz, en ufak kriz anında basın ulaşabilecek herhangi bir yönetici veya yetkili ağız bulamazsa mecburen yorum yapmak zorunda kalacaktır. Ülkemizde de birçok gazete, televizyon kanalı ve haber veren internet siteleri varken yorumlar da çeşitli olacaktır. Şu ana kadar yaşananlar bize farklı bir görüntü sunmadı...
Nonda ve Hakan Şükür’ün yaşadığı “antilop” polemiğinde yeni yönetimin düşündüğü tarzda kimse kimseyi bilgilendirmedi. Basın yine babadan kalma ikinci, üçüncü el haber kaynaklarını kullanarak en doğruyu bulabilmek için uğraştı. Ancak en doğrusuna yaklaşabilen bile Nonda’nın Gaziantepspor karşısında kadro dışı kalacağını tahmin edemedi. Ancak maç günü isabet kaydedilebildi.
Federasyonun verdiği cezadan sonra yapılan açıklama taraftarı ve camiayı tatmin etmedi ki, bu seviyeli cevaba federasyonun verdiği ağır cevap henüz karşılığını almadı. Tamam kimseyle kavga istenmiyor ancak bir kulübün hakkı da bu kadar ‘centilmence’ korunmaz. Uzağa fazla gitmeye gerek yok. Ebedi dostun bugün geldiği yer ve elde ettiği başarıların arkasını biraz araştırırsak, edilmemiş kavganın bulunmadığını göreceğiz.
Ilımlı olmak büyük bir erdem, ancak erdem her zaman gücü getirmiyor, “güç”süz de maalesef başarı gelmiyor.

YORUM YAZ