MENÜ

Genel kurul ne diyecek?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yönetimler bu tür hamleler yapmak için var. Şu aşamada satılan veya Galatasaray’ın elinden çıkan bir arazi yok. Birçok ortamda da bu hamle, “Galatasaray’ı kurtaracak proje” olarak lanse edilecek. Ancak bu projeleri oylayacak Galatasaraylılar’ın neler düşündüğünü göz önünde bulunduran kimse yok galiba bu yönetimde. Birçok üyenin ilk saniyede tepkisini çeken bir nokta var, açıklamaya eklenmese de olacak bir cümle; “Bu protokolün Emlak Konut İdaresi ile imzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunarız” oldu.

Polat neden ibra edilmedi!

Eski başkanlardan Adnan Polat kulübü kötü yönettiği için değil, iktidar karşısında ezildiği için Galatasaray’dan kovuldu. Benim kafam politika yapmaya basmaz ama Galatasaray Genel Kurul Üyeleri’nin siyasi düşüncelerinin ne olduğunu anlamaya basar. İktidara ne kadar yakın durursanız cebiniz o kadar şen olur ama Galatasaray’da bu iş böyle işlemez. Çünkü Galatasaray’ın temellerinde Saray’a direnen bir felsefe vardır. Galatasaray Lisesi’nin efsane müdürü Tevfik Fikret’in öğrencilerini tutuklamak üzere gelen padişahın adamlarına, “Benim cesedimi çiğnemeden bu okula adım atamazsınız” sözünü duyan her Galatasaraylı’nın tüyleri diken diken olur, gözleri dolar. Tevfik Fikret’in, “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” nesiller istemesi de tüm Galatasaraylılar’ın ortak felsefesidir.

Bakalım izin verecekler mi?

Bu havada, açıklamaya cumhurbaşkanını da iliştirmek projelerin ilerlemesini durdurmuştur. Emlak Konut proje yaparak Galatasaray’a sunacaktır. Riva ve Florya için belli bir parayı Galatasaray’a ödemeyi taahhüt edecektir. Yönetim, Galatasaray’ın bir taşınmazını satarken genel kurul kararı almaya mecburdur. Böyle bir açıklamadan sonra ise dünyalar sunulsa bile Riva ve Florya arazilerinin Emlak Konut tarafından inşasına genel kurul üyeleri izin vermeyecektir.

YORUM YAZ