MENÜ

Galatasaray'da hedef ne olmalı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sarı-Kırmızılılar geçtiğimiz sezon çok büyük bir başarıya imza attılar ve şampiyon oldular. Hem de şampiyonluktaki en güçlü rakibi Fenerbahçe’nin Avrupa’da tarihinin en başarılı sezonunu geçirdiği yılda.
Galatasaray için çoğunluk fakir edebiyatı yaparak, “Hocasız, parasız, yabancısız şampiyon oldu” yorumunda birleşti. Bu büyük bir haksızlıktı. Belki de ilk defa bu sezon bütün alacaklar eski yıllara göre zamanında ödendi. Yani ortada parasızlık yok. Son 6 maça kadar her derde deva olacağı açıklanarak getirilen Kalli’nin kariyerine kimse laf edemez. Daha sonra hoca ile yaşanan olumsuzlukların önceden bilinmesi imkansızdı. Yabancı konusu ise tam bir bilmece. Uzun süre sonra ilk defa çok iyi ve pahalı yabancı transferi yaşandı.
Yıldız olarak Lincoln, toparlayıcı olarak da Linderoth alındı. Biri kalçasından, diğeri de balans ayarından sakatlanarak beklenen performanslarını gösteremediler. İşte tam bu anda ‘Galatasaraylılık ruhu’ ortaya çıktı. Abilerin kardeşlerini sahiplenmeleri, gelecek sezonlar için takıma Mehmet Topal, Serkan, Barış, Uğur gibi yıldız adayları kazandırdı. Ki birçokları için artık onlar birer yıldız.
Bu durumda artık kazanılan şampiyonluğun gururu en güzel rafa kaldırılıp önümüzdeki sezonlar için çalışmalara derhal başlanmalıdır. Yalnız bir hedef koyarak. Eğer hedef Süper Lig ise çok fazla masrafa gerek yok. Tutun abileri takımda, biraz da gençlerin sırtını okşayın, ‘o ruh’ yine zirveyi ele geçirir.
Ancak hedef Şampiyonlar Ligi ya da UEFA ise bu kadro en azından bu sezon için yeterli değil. Bunun en iyi örneği deplasmanda oynanan Leverkusen maçıdır. Buzlu bir zeminde oynanan Konya maçı ve Almanya’ya 1 gün geç gidilmesi, 2000 yılının kadrosunun umurunda bile olmazdı, çıkar kazanırdı. İşte tecrübe ve kendine güven böyle bir şey.
Galatasaray, Türk halkını Avrupa arenasında son 20 senedir hiçbir Süper Lig ekibinin rüyasında bile göremeyeceği başarılarla sevindirmiş ve Türk futbolunun önünü açmıştır. Önümüzdeki sezon kazanılacak lokal başarılar da artık taraftarı fazla memnun etmeyecektir.
Bir kez daha 1905 yılında kurulurken Ali Sami Yen ve arkadaşlarının belirledikleri ilk ilkeyi anımsayalım...
“Maksadımız İngilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve Türk olmayan takımları yenmek.”

YORUM YAZ