MENÜ

Galatasaray'da dikiş attı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mancini'nin Galatasaray'ı yeni transfer yapılamayacağını öğrendikten sonra terk etmesiyle beraber yeni bir süreç başlamıştı. Fatih Terim'in ayrılmasıyla yapılan Mancini yaması eğreti durmuştu, yama da sökülünce gelen Prandelli'nin dikişi bile tutmadı. Aslında babacan tavırları Sarı- Kırmızılı camiayı biraz olsa da ümitlendirmişti ama maalesef sürpriz olmadı ve yamanın da dikişleri çok fazla dayanmadı.

Hocaya güvenleri kalmadı


Bu saatten sonra ne takımdaki futbolcuların hocalarına güveni var ne de hocanın futbolcularına. En sevmediğim konulardır ama; orijinal sağ bek Tarık'ı sol bekte, hücuma yönelik Veysel'i sağ bekte oynatır, en iyi performanslı yabancılardan biri olan Telles'i kulübede bekletirsen adama da sorarlar, "Bu ne perhiz bu na lahana turşusu hocam" diye. Nitekim Galatasaray'ın 5 günde yediği 8 golün 6'sında bu ikilinin yanlış yerde oynatılması var. Bunu ben görebildiğime göre Prandelli'nin de görmüş olması lazım. Aksini iddia edenin de alnını karışlarım.

Kelebek kadar ömrü var!


Hatadan dönüp kendi yolundan ayrılmak istemezsen dünyanın en karmaşık durumu haline geliyor futbol. İtalyan hoca inat ediyor, sanıyor ki tüm takım Norveç ve Danimarkalı futbolculardan kurulu. Bizimkiler sadece transfer zamanı profesyonel olabiliyorlar. Alıştığının dışında bir şey olunca ışık görmüş tavşana dönüşüyor, öylece kalıyorlar. Bu takımın sistemi 4-4-2'dir ve bunun dışına çıkabilmeyi Fatih Terim bile başaramadı. Ben yeni Başkan Duygun Yarsuvat'ın "Göndermeyeceğiz" demesine rağmen Cesare Prandelli'nin bir kelebek kadar ömrü kaldığını düşünüyorum. Yerine kim gelirse gelsin daha kötüsü olamaz.

Yeni Başkan ne yapacak!


Çok kritik bir dönemde göreve gelen Duygun Yarsuvat ve ekibini çok ama çok zor günler bekliyor. 7 ay kısa gibi gözükse de askerlik yapanlar bilirler. İnsana bazen öyle bir eziyet edilir ki 3 gün bile geçmez. İşte o 7 aylık süreç bu kadar zorlu yeni ekip için. Şu aşamada yapabilecekleri tek şey mayıs ayına kadar Galatasaray'ı ayakta tutabilmek. Yeni bir bina yapamayacaklarını kendileri de biliyorlar. Ancak mevcut binanın yıkılmaması için birkaç destek koyabilirler. Bence aldığından daha az borçlu bırakmak Yarsuvat Yönetimi'nin ilk hedefi. Sportif başarı gelir mi bilemem. Sportif A.Ş. Ali Dürüst'e, Florya da Abdürrahim Albayrak'a teslim ve ikisi de gönüllerdeki işlerinin başına geçiyorlar. Albayrak Florya'ya başkan gibi değil, Abdürrahim Albayrak gibi giderse bu iş olur. Florya'ya Ali Dürüst sakinliği, Albayrak motivasyonu lazım. Camia ve taraftara tek düşen ise biraz sabırlı olmak.

YORUM YAZ