MENÜ

Galatasaray şampiyon oldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başka bir deyişle Galatasaray huzur buldu da denebilir. Takım içindeki huzur daima başarıyı getirmiştir Sarı Kırmızılılar'da. Bunun örnekleri çok yaşandı; UEFA Kupası'nın kazanılması, son 6 haftada kenetlenilen 2008 şampiyonluğu, 2011-12 Terim dönemi ve en son Hamza Hamzaoğlu'nun gelişiyle sağlanan iç huzurun yansıması son şampiyonluk ve 4'üncü yıldız.

Melo dengeleri bozuyordu

Melo yıllardır takımda. Hırsıyla, sahadaki mücadele gücüyle, sakatlıklarına mızmızlanmamasıyla verdiği hizmetlere kimse gıkını çıkartamaz. Ancak her sezon başı yaşattığı huzur bozan ortam tüm takım arkadaşlarının da ayarını bozmaya yetiyordu. Geç gelmesi, gelmemek için türlü bahaneler yaratması, parasını beğenmemesi, sözleşme süresini uzatmak istemesi ise yönetimlerin sinirine dokunuyordu. Galatasaray'ın üzerinde bir tavır sergilemesi ise camiada rahatsızlık yaratıyordu. Saha içinde yaptığı centilmenlik dışı hareketler de cabasıydı.

Mancini alkışı haketti!

Bu sezona Galatasaray iyi başlayamadı. Kadro gerçekten 10 numara ama bir eksikliğin varlığı da Demokles'in Kılıcı gibi takım üzerinde sallandıkça sallanıyordu. Acilen birşeyler yapmayı düşünen yönetime eski dost Roberto Mancini cankurtaran simidini attı. Diğer yabancı hocaların aksine parayı ikinci planda tutan Mancini sportif başarıyı istenilen seviyede sağlayamasa da idari olarak Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra büyük bir hizmet yaptı. Futbolcularını elden çıkarmakta zorlanan Sarı Kırmızılılar'dan Melo ve Telles'i ısrarla istemesi mali olarak yönetimi, idari açıdan da teknik heyeti rahatlattı.

Tek yumruk hedefe

Bundan sonra iş geride kalanlar ve yeni gelenlere düşüyor. Artık futbolcuların kafalarını takacakları Melo yok. Takım içinde çoğunluğun istediği oldu. Futbolcuların bunu bir milat olarak görmeleri gerek. O sallanan kılıcı unutup tek yumruk olmaları, kulaklarını olumsuz eleştirilere kapatıp hedefe doğru koşmaları gerek. Bunu gerçekleştirebilirlerse ligde ve Avrupa'da istenilen başarıya ulaşabilirler. Ekibin başarısı ise tüm oyuncuların bireysel değerini artıracaktır.

YORUM YAZ