MENÜ

Çok değişik bir kongre

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın bugün Mali Genel Kurul’u var. Bana göre son yılların en ılıman toplantısı olacak. Takımın iyi durumda olmaması akıl sahibi üyeler tarafından ön plana çıkartılmayacaktır.
Üyelerin esas derdi geçmiş yönetimlerle. Bu bağlamda en çok eski Başkan Ünal Aysal eleştirilecektir. Kaldı ki çok önemli bir engel olmazsa Aysal mali genel kurula katılıp kendi açısından neler yaptığını ve neler yapmak istediğini, yarıda kalmış döneminin sisler arkasındaki bölümlerini anlatacak. Anlayacağınız çok değişik bir genel kurul yaşayacak Sarı-Kırmızılı camia.

Özbek rahat

UEFA’dan ceza almasına ve sportif başarısızlığa rağmen selefleri gibi ibra endişesi yaşamıyor Başkan Dursun Özbek. Duruşu, kararlılığı ve söylemleriyle Galatasaray’ı mali olarak kendine yetebilecek bir seviyeye getirmek için çalıştığından neredeyse hiçbir üyenin endişesi yok. Özbek bu ‘geçiş dönemi’ de diyebileceğimiz yıllarda Galatasaray’ı düze çıkarmaya en yakın isim. Genel kurulun açılışında, sakin tavrıyla yapacağı hedeflerini anlatan konuşmayla kendisine ters bakan üyelerin de desteğini almaya çok yakın görünüyor.

Aysal çıkarması

Başkanlıktan ayrıldıktan sonra Galatasaray ile ilgili hiçbir polemiğin içine girmemeye özen gösteren Ünal Aysal, bu kez sesini çıkarmaya kararlı. Aysal, sürpriz yaparak Galatasaray için başkanlığı döneminde hayata geçirmeye çalıştığı “Avrupa’da da bir Galatasaray” projesini üstlendiğini açıklayabilir. Nedir bu proje kısaca hatırlayalım; çok uzun zamandır kulübün mali durumunun bozuk olduğunu gözlemleyen ve nihayetinde Galatasaray’ın Avrupa’dan men cezası alacağını tahmin eden Aysal, Avrupa hatta Almanya’dan bir takımı Sarı-Kırmızılı camiaya (satın alarak ya da sponsor olarak. Örneğin, Galatasaray Köln) bağlayarak UEFA organizasyonlarında Galatasaray ismini yaşatmak istiyordu. Tüm kulüplerimizin aynı borç batağında olduğunu düşünen Aysal,0 bu proje ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi planlıyordu. Ancak hükümet, federasyon ve camia içindeki baskılara dayanamayarak görevi yarım bırakınca bu projesi de durmuştu. Bakalım Aysal’dan böyle bir açıklama gelecek mi!

İlgi az, seçim yok

Genel kurul için aidatını ödeyen üye sayısı 7 bin 651. Bu rakam son yıllarda 8 binin altına hiç düşmemişti. Ligdeki gidişat anlaşılan üyelerin de heyecanını söndürmüş.Çok konuşulan erken seçim kararının alınması ise imkansız. Yönetimin bu şekilde bir tasarrufu yok. “Muhalefet ne diyecek?” diye soran olursa, “Muhalefet yok ki” cevabı en uygunu olacaktır.Özbek ve yönetimi bin civarında oyla bugün ibra edilecektir.

YORUM YAZ