MENÜ

Cavanda nasıl satıldı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’da 20 Ocak seçimiyle beraber sanal alemde tuhaf bir grup belirdi. İşleri güçleri Dursun Özbek ve daha önceki başkanları karalamak ve Mustafa Cengiz’i ilahlaştırmak.

Rahmetli Ali Tanrıyar’dan bu yana çok sıkı bir şekilde Galatasaray Başkanlarını mesleğim icabı takip etmişimdir. Hepsinin büyük emeği geçmiştir kulübe. Kimi malını, kimi canını vermiştir, kimi ikisini birden. Hepsi de irili ufaklı hata yapmıştır. Hata yapılır; hata çalışan insanın lüksüdür. Hiç hatasız, hiç çalışmamış olandır.

Gelelim konumuza

Ne dedik! 20 Ocak seçimleriyle beraber yeni Galatasaraylılar türedi. Ben onlara “EnGalatasaraylılar” diyorum. Genelde cahil ve ergenler. Bir yerden bilgilendiriliyor ve sorgulamadan bu bilginin peşinden küfür kafir gösterilen hedefe saldırıyorlar. Bir de bunlara uyan normal Galatasaraylılar var. Bayağı bir kalabalık yapıp kulübü idare ettiklerini sanıyorlar. Oy kullanan sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor ama onlar kulübü yönettiklerini sanıyorlar ya da gönüllerindeki ilahın kulübü yönetebildiğini sanıyorlar.
Henüz erken 5.5 ay oldu başa geçeli Mustafa Cengiz’in. İki renkli cumartesi dışında icraatı yok. Seçimler öncesindeki vaatlerini yerine getiremediği gibi selefini eleştirdiği birçok konuda çaresiz kaldığının farkına vardı; sessizliğe gömüldü.

Birkaç vaadini hatırlatayım

- Forma sponsorunu beğenmeyip “Daire fiyatına sponsor bulmuşlar. Bizim sponsorlarımız hazır” demişti. Hâlâ aynı reklam var formada!
- “Her dalda şampiyonluk, Galatasaray ikinciliğe hiçbir yerde oynamayacak” dedi seçim öncesinde ancak başa geçince tüm sözde ve gerçek amatörleri ölüme terketti.
- “Galatasaraylı futbolcu beraberliğe prim almaz. Sözleşmelerin tamamını revize edeceğiz” diye gürledi. 1 puana 8 bin lira prim alacak yeni kontrat yapan Muğdat. Eski futbolcuların kontratlarında ise bir virgül bile değiştiremedi. Yani Galatasaraylı futbolcular hâlâ beraberliğe prim alacaklar. Ortalama 10 kez berabere kalsa Galatasaray bu sezon, her maçta da 13 futbolcu oynasa, 1 milyon lira toplam beraberlik primi ödenecek sahadaki futbolculara. Bunun yedek kulübesi var, kadrodaki fıtbolcusu var, teknik heyeti var, idari kadrosu var. Var Allah var.
Daha örnekleri çoğaltabiliriz ancak sevimsiz olur. 5.5 aylık başkanı fazla zorlamayalım! Ancak kendisinden geçmişi karalayarak günü kurtarmaya çalışmasını değil, inanılacak söylemler barındıran, kendi hatalarına da yer verdiği samimi açıklamalar bekliyor Galatasaray camiası.
Zormuş değil mi başkanım Galatasaray’ı idare etmek!

Cavanda’da kelebek etkisi bile yok!

1 Eylül 2017 tarihinde Standart Liege’e Cavanda’yı kiralarken yapılan anlaşma şu şekilde.

“Profesyonel futbolcularımızdan Luis Pedro Cavanda'nın 2017-2018 sezonunun sonuna kadar Royal Standard de Liège (Standard) kulübüne geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, Standard kulübü Şirketimize net 500.000 Euro geçici transfer bedeli ödeyecektir. Ayrıca, Standard Kulübü 20 Mayıs 2018 tarihine kadar net 1.500.000 Euro transfer bedeli ödemek kaydıyla futbolcuyu satın alma hakkına sahip olmakla beraber bu opsiyonunu kullanması ve 15 Eylül 2018 tarihine kadar futbolcuyu bünyesinde tutması halinde Şirketimize transfer bedeline ek olarak net 900.000 Euro daha ödeme yapacaktır. Bu iki şartın gerçekleşmesi durumunda satın alma bedeli toplam net 2.400.000 Euro olacaktır."

Anlaşılacağı üzere Liege kulübü geçen eylülde yapılan anlaşmayı futbolcudan memnun kaldığı için uzatma kararı almış, o kadar.

Başka bir dille söylersek; Mustafa Cengiz ve arkadaşları şapkadan tavşan çıkarmamışlar. Sermaye artırımı, Ndiaye satışı, kurulan şampiyon kadro gibi Cavanda piyangosu da hep eleştirdikleri eski yönetimin hediyesi kendilerine.

YORUM YAZ