MENÜ

Burası Galatasaray!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Transfer mevsiminde süzülmüş gözlerle dolaşırlar. Ya aldıkları paradan memnun değillerdir ya da Avrupa'dan teklif vardır. Birkaç arkadaş vasıtasıyla haber de gönderirler, "Takımımı çok seviyorum ama ben profesyonelim. İsteyenler var, gidebilirim" şeklinde. Sonra bir şeyler olur ve ücretleri artar, sözleşmeleri uzar. Atsan atamassın, satsan satamazsın. Kiraya versen maaşını sen ödersin. Yerlisi Avrupa'ya çıksa bir sıfır eksiğine iş bulamaz, yabancısı ise bizim topraklarda bir sıfır fazla kazanır. Biraz oynayabilseler helal olsun diyeceğim ama kırıntı yok. Hadi öyle demeyelim de; bir maç ileri 3 maç geri. Galatasaray takımının futbolcularına tek bir şey diyeceğim; sabah kalktığınızda aynaya bakın ve kendi kendinize, "Ben aldığım parayı, gördüğüm ilgiyi, verilen sevgiyi oynadığım bu futbolla hakediyor muyum?" diye sorun. Cevabı da samimi verelim, kendimizi yere atıp kolpadan kıvranırken yaptığınız gibi değil.

A2'de zor oynarlar
Muslera ve Sneijder'ı ayır, çok az da Hakan Balta. Gerisi bu futbolla Galatasaray A takımında değil A2 takımında zor oynar. Koray mecburiyetten orada diyelim. Tarık, Veysel ve özellikle Veysel. Ne iş yaparsınız siz, kendinizi bu takıma layık görüyor musunuz! Melo sakatlandı çıktı, ona bir şey diyemem ama yerine giren Bruma'nın maliyeti 13 milyon euro. Şöyle yazılıyor rakamla; 13 000 000 euro. Tek kelime daha etmeyeyim hakkında. Selçuk'u bütün Galatasaraylılar çok seviyorlar. Ama bu haliyle değil. Herkes seni kazanmak için uğraşıyor Selçuk, silkelen ve kendine gel. Abdurrahim Ağabey'ine mi anlatırsın derdini belki de bir profesyonelle ama anlat artık ve kurtul kafandaki karanlık düşüncelerden. En azından, "Daha uzun yıllar Galatasaray'dan çok büyük paralar kazanacağım" diye düşün ve hakkını ver. Başka yerde daha fazla kazanırım ya da kazanırdım diyorsan git kazan ya da gidip kazansaydın. Burak sen de Selçuk için yazdıklarımı bir daha oku. Olcan sen de lütfen Galatasaray'a geldiğini anla artık. Bu taraftarların sizin için ne kadar büyük sevgi beslediğini bilseniz utançtan yerin dibine girerdiniz. Yanlış da anlamayın; her maç kazanmanızı istemiyorlar sizden. Sadece her maçı kazanmak için oynamanızı ve bunu onlara hissettirmenizi istiyorlar. Bu kadar basit. Bu maç bir milat olsun ve hepiniz kendinize geri gelin. Hakemler bizi yiyor, federasyon şöyle, şu böyle falan değil problem. Tek problem Galatasaray'da oynadığınızı unutmuş olmanız.

Şimdi hedef ne hocam!
Hocam sana da birkaç cümle etmezsem rahat uyuyamayacağım. Tamam belki haklısın bu takım Şampiyonlar Ligi'nde zirveye oynamak için biraz zayıf. Tek yıldız futbolcuyla oralarda ezilmek bir kader. Ama bizim ligimiz için elinde bayağı iyi bir kadro var. İkiye bölsen ikisi de şampiyonluğa oynar tabii senin yönetiminde değil. Hocaları kolay harcıyoruz diye eleştiriyor yabancı teknik direktörler bizi ama siz de buraya geldiğinizde bizimle kafa bulmayın. Basın toplantılarındaki cevaplarınız bile yeterli uçak biletlerinizi istememiz için. Laf soktuğunuzda bize değil Galatasaray taraftarına hakaret ediyorsunuz.
Hocam madem Şampiyonlar Ligi'nde iş yapmaya niyetli değildin Pandev ile Dzemaili'yi niye aldırdın! Şimdi önemli olan ne senin için? Türkiye Kupası mı?

Kulübüne sahip çık
Maç sabahı Galatasaray Spor Kulübü'nün kuruluş yıldönümüydü. 109'uncu yılını kutlayan Sarı Kırmızılılar'da sabah yapılan törenlere katılım bu büyük camiaya yakışmıyor. Tam kadro olan bir tek seçimi yeni kazanan Duygun Yarsuvat ve ekibiydi. Abdurrahim Albayrak hariç yedekleriyle beraber tüm yönetim kurulu törenlerde hazır bulundu. Eski yönetimden, daha 2 gün önceye kadar her gece bir yerde tanıtım yapan Alp Yalman ve ekibinden de kimse yoktu. Her şeyi bıraktım; 12 bin küsür üyesi olan kulübün anca 50 kişisi Galatasaray'ın Bayramı'na katılmıştı. Milyonlarca taraftarın temsilcisi bile yoktu. Amatör şube sporcuları, minikler vardı bir tek sporcu olarak. Ben bir futbolcuya yılda 4 milyon euro veriyorsam bakkala ekmek almaya bile gönderirim ki tek futbolcu, basketbolcu, voleybolcu bile yoktu ama Engelsiz Aslanlar oradaydı. Hala mevcut başkan olan Ünal Aysal da yoktu törende. Ben gittim, Passolig uygulaması da yoktu.

YORUM YAZ