MENÜ

Başlangıç olsun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray camiası, 23 Şubat’taki Mali Kongre’de, Başkan Özhan Canaydın’ın “Aday değilim” açıklamasından sonra tamamen yarınki seçime kilitlendi...
Aday belirsizliğinin ve enflasyonunun neticesinde kalpler kırıldı, söylenmeyecekler söylendi. Her gün yapılan toplantılar havayı ağırlaştırdı da ağırlaştırdı. Başta kongre üyeleri olmak üzere tüm camia bir anda ne yapacağını şaşırdı. Her kafadan ayrı bir ses çıktı...
Benim amacım canınızı kongre kulisleriyle sıkmak değil; örnek bir davranışı anlatarak, daha doğrusu olması gerekenin olduğunun müjdesini vermek. Bir anlamda bu boğucu ortamdan sizleri biraz olsun uzaklaştırmak.
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın’ın seveni de var sevmeyeni de, ‘Çekildi iyi oldu’ diyeni de var, ‘Zamansız çekildi’ diyeni de. Ama şu bir gerçek ki, Sayın Canaydın Galatasaray için en fazla mesaisini harcayan Başkan oldu 6 yıllık görevi boyunca. Mecidiyeköy’deki kulüp binasının yönetim katında büyük bir odası var ve günlerinin büyük bölümünü orada geçirdi Sayın Canaydın. İyi, kötü birçok haberi orada aldı. Sevincini, üzüntüsünü, her şeyi orada yaşadı.
Başkan adaylarından Adnan Polat da yıllardır beraber çalıştığı Başkanına büyük bir jest yaparak, “Sayın Başkanım, o oda istediğiniz sürece sizindir” mesajını gönderdi. Tabii ki yarınki kongrede yeni Başkan kendisi olabilirse...
Bu haberin detaylarını yan sütunlarda okuyabilirsiniz. Sayın Adnan Polat’ın bu hareketi son günlerde ağırlaşan havayı dağıtan tatlı bir rüzgârdır, belki de Galatasaray geleneğine uygun yaşanan bir dayanışmadır, ağabey-kardeş ilişkilerinin nasıl olmasını hatırlatan bir jesttir.
Artık camia içindeki herkesin bu davranışı örnek alarak seçim sürecinde yaşananları unutması gerekmektedir. Artık Galatasaraylılar için birlik günüdür. Ve yarın da lise koridorlarını demokratik hakların kullanılması adına doldurma günüdür.
Biraz da bizden... Haber almanın bu kadar zor olduğu bir dönemde FANATİK farkını sizlere yaşattıkları için sevgili arkadaşlarım Yalçın Dümer ve Raşit Altun’a düşünce ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

YORUM YAZ