MENÜ

Aslan'ın büyük hedefi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray "transferin şampiyonu" apoletini taktı. Ancak hepimiz biliyoruz ki önemli olan sezon sonundaki şampiyonluk.
Maicon, Belhanda ve Gomis kağıt üzerinde iyi transferler olarak görünüyorlar. Teknik direktör Tudor'un isteği üzerine alınan bu futbolcular uyum sağladıkları takdirde Galatasaray'ı mutlu sona ulaştırabilecek kapasitede isimler. Satılan araziler ve şirket üzerinde yapılan ekonomik planlamalar (sermaye artırımı) ile nakit sorununa geçici de olsa çözüm bulan yönetim futbolda Başkan Dursun Özbek'in tabiriyle son kurşununu cömertçe harcadı.

Şampiyonlar Ligi'nde başarı

Türkiye'de şampiyon olmak prestij kazandırıyor. Şampiyonlar Ligi'nin anahtarı da şampiyonluk. Ancak bu ligde ilerleyebildikçe Galatasaray hedeflediği gelirlere ulaşabilir. Yani Galatasaray'ın transferleri aslında bu sezon için değil; hedefte gelecek sezonlarda içeride olduğu kadar Avrupa'da da başarı var. Yapılan harcamaların karşılığı ancak Şampiyonlar Ligi'nde elde edilecek başarılarla alınabilir.

Galatasaraylılar kenetlenmeli

Bu sezon Galatasaray için çok önemli. İhtiyaç duyulan mevkilere yerinde ve zamanlaması düzgün transferler yapıldı. Gomis'in golcülüğüne, Maicon'un toparlayıcılığına kimse laf edemez. Belhanda ise biraz daha farklı. Topla oynama sevdası çoğu zaman sıkıntı yaratıyor. Tudor'un disiplini altında bu huyundan vazgeçebilirse o da takıma son derece yararlı olabilecek bir isim. Daha bir maç bile oynamadan yorum yapmak sağlıklı olmaz. Hazırlık kampı, maçları ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki öneleme maçlarından sonra hepimizin daha doğru düşünceleri oluşacaktır.
Galatasaray'a gönül verenlerin şu ana kadar yaşananları bir kenara bırakarak başarı için kenetlenmeleri şart. Sezon sonunda seçim var. O tarihe kadar büyük ihtimalle Galatasaray'ı Dursun Özbek ve ekibi yönetecek. Kimin ne hesabi varsa mayıs 2018'e kadar dondurması camia için en iyisi olacaktır. Seçim günü geldiğinde cezalar kesilir. Atılan son kurşunun hedefi bulması için gönül birliği yaparak tüm Sarı Kırmızılılar'ın çalışması en akıllı yol olacaktır.

YORUM YAZ