MENÜ

Aman dikkat!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray bu sene ‘bir’ lira dahi olsa kâr etmek zorunda. SPK mevzuatına göre 5 yıl üst üste zarar eden kuruluşlar A tipi hisseler üzerindeki hakkını kaybediyor. Bu ne demek; Galatasaray’ın hisselerini toplayan biri, Galatasaray Spor Kulübü Derneği, ayrıcalıklı hisselerini yitirdiği için şirketin başına geçebilir. Zor bir ihtimal ama Sarı-Kırmızılılar bu riski almamalı ve bu seneyi mutlaka kârla kapatmalılar.

Babadan kalma yöntemler

“Büyüyerek borç ödemek, borçlanarak büyümek, ne kadar borçlanırsak o kadar büyür ve borçlarımızı rahat öderiz” laflarını çok duyduk ve bu lafların sadece lafta kaldığını tecrübe ederek öğrendik. Galatasaray şu anda babadan kalma yöntemle borçlarını azaltmaya uğraşıyor. Yani israftan kaçınıp kemer sıkarak. Bence de ülke, belediye, kulüp, şirket, aile; ne ekonomisi derseniz deyin borçları azaltıp yok etmenin en etkili yolu kemer sıkma. Bu bağlamda Dursun Özbek’in sağdan soldan gelen çatlak seslere, taraftarın istifa çağrılarına, hocaların doymak bilmeyen transfer isteklerine kulaklarını tıkayıp doğru bildiği çizgiden ayrılmadan hedefine ulaşmak için çalışmalarına devam etmesi gerek. Zaten sportif başarısızlığın ve çöküşün nedeni de yapılmayan transferler, satılan yıldızlar değil!

Florya’ya layık yönetici

Dursun Özbek’in biran önce Florya’yı yönetmek için akrabadan ve Erdal Keser’den hariç bir isim bulması gerek. Bence Özbek’in en zor başkanlık görevi Florya’ya layık bir yönetici bulmak. Benim adayım Terim ama onun da işi çok!

YORUM YAZ