MENÜ

Ada'dan acı haber

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray Adası'nın işletmesinin Memet Koçarslan'a geçtiği 2005 yılında başlayan tartışma, kavga ve davalarla dolu olan yılan hikayesi 28 Mayıs 2017 Pazar sabahı saat 07:00'de adaya çıkan belediye yıkım ekiplerince noktalandı.

İsterseniz Galatasaray Adası ile ilgili kısa bir hatırlatma turu yapalım.
Galatasaray Adası'nın ismini yozlaşan İstanbul gece hayatına uydurmak sevdasıyla önce buzADA sonra Suada yaptılar. İsim değişikliğinin sebebi ise sosyal tesis statüsünden çıkartılması ve halka açılmasıydı. Diğer kulüp taraftarlarının da Galatasaray Adası isimli bir yere gitmemeleri sağlanırken Galatasaray'ın birçok değeri de ayaklar altına alınmıştı. Bu duruma itiraz eden üyeler 2010 yılı mali genel kurulunda Koçarslan'ın işletmeciliğini noktaladılar. Genel kurul kararına rağmen Koçarslan yıkım sabahına kadar Ada'yı işletti. Onlarca davadan Galatasaray Kulübü'nün hukuk bölümünün gayrı ciddi tavırları sayesinde kurtuldu. Koskoca camiaya kafa tutarak, "Beni buradan çıkartamazsınız" dedi ve dediğini de yaptı. Süreçteki tüm başkanlar ve yönetimlerin bu gidişatta büyük hataları var.

15 yılda çözüm üretilemedi

Bu tartışmalar sürerken camia içindeki çekişmeler de Ada bahane edilerek tırmandı da tırmandı. Hukuki süreç de hep Galatasaray Kulübü'nün aleyhine işledi. Koçarslan tahliye kararını hep öteledi, yıkım kararlarını içeren davalar ise yıldırım hızıyla adliye koridorlarında dolaştı. En son yapılan yıkım durdurma itirazı ise reddedilince koca camianın Ada'sı yine tek kişinin korumasına kaldı. Geçen hafta başka bir gece kulübü yıkılan işletmecinin belli ki belediyeler üzerindeki gücü sona ermiş. İşin en acı bölümü de burada yatıyor zaten. Neredeyse 15 yıllık bir süreçte Galatasaray'ı yönetenler bu işe bir çözüm üretememişler.

İşin bir başka boyutu da Galatasaray gibi köklü ve büyük bir camiaya yasadışı örgüt muamelesi uygulanarak horozlar ötmeden baskın yapılmasıdır. Tarih bu yıkım emrini veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı kara harflerle yazacaktır. Yıkım pekala da Galatasaray Spor Kulübüne bırakılabilir, kaçak binalar belediyenin istediği hale vandalizm olmadan getirilebilirdi.

Şimdi ne olacak?

Galatasaray Kulübü tapusunu elinde bulundurduğu Ada'da kitabına uygun tekrar yapılaşabilmek için proje üretmek zorunda. Projesini genel kuruldan geçirmek zorunda. Ve o projeyi çok hassaslaşmış ilişkiler sürecinde belediyeye kabul ettirmek, gerekli inşaat ruhsatlarını alabilmek zorunda.
Çok uzun ve zorlu bir dönem bekliyor Galatasaray'ı yönetenleri. En azından zararın işletmeciden tazmin edilebilmesi için çalışma yapılmalı.
Benim en büyük endişem ise karambolde Ada'yı da TOKİ'ye kaptırmak!

YORUM YAZ