MENÜ

Yenilgi bahane!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarih yatan Bramall Lane Stadı’nda oynanan karşılaşma Fenerbahçe’nin eksiklerini görme adına bir kriter değildi. Ancak Ersun Yanal’ın Sheffield United’a karşı farklı bir oyun anlayışıyla çıkması öne çıkan bir durumdu. Bekler Gökhan ve Caner, savunmadan çok hücumdaydı. Bu ikili öne çıktığında savunmanın göbeğindeki Bekir ve Alves kanatlara açılırken, Topal 3. stoperdi. Meireles de hücumlarda savunma tedbirini bırakmadı. Orta alanda Topal savunmadan top çıkaran isim olurken, önündeki Meireles, Emre ve Diego bu bölgede sürekli yer değiştirdi. Webo ve Sow ise beklerin desteğine göre hücumdaki pozisyonlarını belirledi.

Tabii ki en çok merak edilen isim Diego Ribas’tı... Brezilyalı yıldız, klas hareketlerini sergilemekle kalmadı, sürpriz pasları, beklenmedik anlarda hücumculara yarattığı pozisyonlarla İngilizler’i de defalarca kendisine alkışlattırdı.

Yanal’ın ikinci yarıda en dikkat çeken değişikliği savunmanın göbeğinde Alves-Kadlec ikilisini oynatmasıydı... Sheffield United için bu karşılaşma önemliydi. Fenerbahçe ise iki farklı kadroyla sahaya çıkıp, yeni sezon öncesi alternatif tercihler belirleme adına bir 90 dakika oynadı. Emenike ve Kuyt’ın takıma dönmesi ve 2 Ağustos’ta Sevilla ile başlayacak ciddi rakiplere karşı oynanacak maçlar, yeni sezon öncesi sistemde belirleyici olacaktır. İngiliz taraftarları da es geçmemek gerekir. Fenerbahçe’ye saygılarını maç öncesinden sonuna kadar korudular.

YORUM YAZ