MENÜ

Değişmez

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aslında daha giderken ne bekliyorduk? Şampiyonluk, grup birinciliği veya muhteşem bir patlama ve inanılmaz bir oyun mu! Bunların gerçekleşmesi için bütün yıl oynanan ligimize bakmak lazım aslında. Çünkü Milli Takım’ın başarısı ligde oynanan maçlardan gelir. Geçtiğimiz sezon Türkiye Ligi nasıldı? Süper gollü maçlar mı gördük! Veya mücadelesi yüksek karşılaşmalar mı izledik! 34 haftada ancak birkaç tane. Sonuçta fazla derinlemesine yazmayacağım sadece. Türkiye Ligi gol kralı kim? Mario Gomez. İlk 5 içinde Türk futbolcu var mı? Yok! Peki; asist kralı kim? Jose Sosa! İlk 5 arasında tek Türk futbolcu var. Çaykur Rizespor’dan Eren Albayrak. Kendisi Milli Takım kadrosunda var mıydı? Hayır!

Stoper düşünülmemiş

Gelelim tek umudumuz Arda Turan’a. Onun geçen sezon Barcelona’daki performansı ise ortada. Burak Yılmaz aylar boyu sakattı. Nuri Şahin zaten Dortmund’da iyi bir sezon geçirmedi. Caner Erkin haftalar boyu oynamadı. Gökhan Gönül kampa psikolojisi bozuk gelmişti. Nasıl olduysa kadroya bir stoper düşünülmemiş. Oraya da Mehmet Topal yerleştirildi. Kısaca Türkiye Ligi’nde oynayan takımların performansları her zaman Milli Takım’ı etkiler. Ama orada da yöneticiler yıllık düşündüğünden eldeki parayı alt yapıya değil yabancılara verir. Federasyon zaten ne düşünüyor anlayan yok. Açıklama yok! Kısaca tık yok! Ortada en çok konuşulan para olursa koskoca sorunlar unutulur. Konu parada takılı kalır.

Özür dilemeyi geçtim

Sezon boyu futbolcu transfer paraları, menacer paraları, primler, maç başı kazançlar bu kadar milyon Euro ortaya dökülürse, cebindeki üç beş kuruşluk kazançlarıyla bilet veya evde televizyondan seyretmek için kutulara para ödeyen taraftarlar, sağdan-soldan, sosyal medyadan dalar. Bugüne kadar kulüp yöneticilerinin borç bataklarına soktukları takımlarını kurtarmak için ilk adresleri taraftarlardır. “Takımının aşkına forma al”, “Aplikasyon indir”, “Bileklik tak” diye kampanyalar yaparlar. Ama taraftar kötü oynayan takımına tepki gösterince, “Kendini bilmezler” diye aynı yöneticiler tarafından aşşağılanıyorlarsa, bu ülkede her suçlunun geçtim özür dilemeyi, sakin kalmak yerine Ali Kıran baş kesen olması normaldir. Türk futbolunun içinde yıllardır hüküm süren bu kişileri incelerseniz, uzun vadede bir şeylerin değişeceğini düşünmenin hata olacağını anlarsınız.

YORUM YAZ