MENÜ

Zirve Başakşehir'in, şimdi Beşiktaş düşünsün

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir mucizesi oluşurken, sezon genelinde rakibin topla oynamasına izin veren, kapılan toplarla ani hücumu içeren oyun planını izledik sıkça. Özellikle duran toplar dahil kenar ortalarındaki ustalıkları Abdullah Avcı’nın ekibini ‘özel’ statüsüne soktu. Ancak Gençlerbirliği karşısında, ligin finali yaklaştıkça şiddetini artıran stres ve bir an önce sonuca ulaşma arzusundan olmalı ki, tam tersi bir tabloya tanıklık ettik.

Topa daha çok sahip olup oyunu tamamen rakip yarı alana yığmaya çalışan Başakşehir, ani ataklarla sonuç arayan Gençlerbirliği. Ümit Özat’ın planı ilk yarıda mükemmel işledi. Kaleci Hopf’un derslik asisti ve Rantie’nin jeneriklik golü dışında o bölümün en önemli ikinci pozisyonu da konuk ekipten geldi; ‘gönüllerdeki cezası halen bitmeyen’ kaleci Volkan, ikincisinde Rantie’ye izin vermedi.

Mossoro fitili ateşledi

Abdullah Avcı, ikinci yarıda bildiğimiz taktiğe geçti. Rakibin topla oynamasına müsade ederken, Mustafa Pektemek hamlesiyle birlikte işler değişti. Mossoro’nun kişisel çabasıyla gelen beraberlik golünün ardından özgüveni artan Turuncu- Lacivertliler, müthiş bir baskı kurdu. 66. dakikada Başakşehir aradığı ikinci golü buldu: 2-1. Mustafa Pektemek karambolde önüne düşen topu net vuruşla ağlara gönderirken, son bölümlerde Abdullah Avcı’nın ekibi oyunu soğuttu. 90 dakika sonunda Başakşehir üzerindeki tüm stresi Beşiktaş’a gönderirken, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

YORUM YAZ