MENÜ

..Ve Fırtına koptu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sakatların düzelmesi, oyuncuların Rıza hocayı tanıması ve takım için uyumun artması açısından Trabzonspor için milli ara çok değerliydi. Antalya kampı da verimli geçince, dün ister istemez herkes daha farklı bir oyun ve iştah bekledi. Ancak Trabzonspor adına değişen pek de bir şey yoktu! Savunmadaki hatalar, orta alandaki dirençsizlik ve gol bölgesindeki şanssızlık kaldığı yerden devam ediyordu.

Pereira’ya rağmen

Henüz 6. dakikada Trabzonspor defansı çok kolay kafayı vurdurdu, Musa topu ağlarla buluşturdu: 0-1. 28. dakikada bu kez Anıl Karaer yine kornerden gelen topu kaleye gönderdi. Onur’un çıkartmaya çalıştığı meşin yuvarlak Pereira’nın sırtına çarparak çizgiyi geçti: 0-2. Yarım saat geçmeden yenilen iki gol statta homurdanmaları neden olsa da, Castillo ve Ndoye ile kaçan üst üste pozisyonlar, gelecek golün habercisi gibiydi. Öyle de oldu. 39’da Castillo sağdan çok hızlı indi, çevirdiği topu Ndoye ağlara gönderdi: 1-2. 2 dakika sonra Ndoye bu kez savunmanın arkasına akıl dolu bir pas yolladı, Burak daha önce defalarca attığı gollerinin bir benzerini attı: 2-2.

Yusuf’tan müthiş gol

Osmanlı’nın da en az Trabzonspor kadar 3 puana ihtiyaç duyması, ikinci yarıda her iki takımın risk almasını sağladı. Orta sahadaki defolar ortaya çıktı, top bir o kaleye bir diğer kaleye taşındı. 57’de Serdar Gürler’in içeriye çevirdiği topta, günün şanssız ismi Pereira tekrar topu kendi ağlarına yolladı: 2-3. 67’de Mas kesti, Yusuf Yazıcı karşı karşıya pozisyonu kaçırdı. O Yusuf, 70’te usta işi bir vuruşla kaleci Hakan’ı avladı: 3-3.

Kral faktörü...

Sosa’nın oyuna girmesi hücumda etkinliği artırırken, orta sahanın direncini iyice düşürdü. Rıza hoca Kucka’yı alarak bu duruma engel olmasaya çalışssa da, Rodallega’dan ziyade Abdülkadir tercih edilebilirdi. Ancak futbolda kural basittir, kazanan her zaman haklıdır. Numan 90+3’te tecrübesine yakışmayacak bir penaltı ortamı hazırladı. Burak Yılmaz da gri pozisyonu iyice koyulaştırdı! Aldırdığı penaltıyı 90+4’te golle sonuçlandıran Kral, 3 puandan ziyade ilerleyen süreçte psikolojik artıları çok daha fazla olacak bir maçı kazandırdı: 4-3. Daha da önemlisi Trabzon’un şanssızlığı kırıldı.

YORUM YAZ