MENÜ

Süper Rize

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Adı her ne kadar 1. Lig maçı olsa da, Süper Lig patentli oyunculardan oluşan kadrolarıyla sahaya çıktı iki takım. 90 dakikayı galip bitirecek tarafın, ilk 2 potasındaki yerini garantileyecek olması; Ankaragücü ile Rize’nin kapışmasını şüphesiz ki haftanın maçı yaptı. Şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasına, yaklaşık 10 bin Başkentli taraftar da eklenince, oyun heyecanı ve temposu ilk yarıda hiç düşmedi...

İlk yarıda eşitlik

27’de Ankaragücü savunmasının uyuya kaldığı pozisyonda Koray Altınay çizgiye indi, ortasında bomboş durumdaki Samu kafayla skoru değiştirdi: 0-1. 6 dakika sonra Ankaragücü’nden cevap geldi. Sedat-Umut-Enes üçgenindeki güzel paslaşmaların ardından, genç Enes şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi, aynı zamanda bu sezonki ilk golünü kaydetti: 1-1. İkinci yarıya iki takım da kontrollü oyunla başladı, ancak son 20 dakikalık bölümde inanılmaz şeyler yaşandı. 72’de Samu, Turgut’un topuk pasında müthiş bir gole imza attı: 1-2. 75’te Umut Nayir net fırsatı harcadı. 81’de Ankaragücü’nde Kehinde’nin direkten dönen kafası sonrası günün yıldızı Samu, gelişen kontratakta bir kez daha sahneye çıktı ve hat-trick yaptı: 1-3. Her şeye rağmen pes etmeyen ev sahibi, 85’te Alihan ile farkı tekrar bire indirmeyi başardı: 2-3. Gol pozisyonunda faul bekleyen Koray Altınay itirazları nedeniyle kırmızı kart görünce Rize 10 kişi kaldı.

Nefes kesen 10 dakika

Son dakikalarda tüm hatlarıyla rakip ceza sahasında oynayan Ankaragücü, 90’da yine golü atma telaşıyla arkada açık verdi. Rize, 3. golü kopyaladı! Bu kez Süleyman’ın asistinde bomboş durumda Oğulcan ağları havalandırdı: 2-4. Gidip-gelen maçta her şeye rağmen rakip defansın hatalarını iyi değerlendiren ve Ankaragücü’ne göre arkada daha sağlam kalmayı başaran Rizespor 3 puan kazandı. Hepsinden önemlisi, son 10 dakikalık bölümüyle nefes kesen, ‘maç gibi maç’ geride kaldı.

YORUM YAZ