MENÜ

Rize'nin uyanışı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

1. dakikadan 45’e kadar sezonun belki de en iyi futbolunu oynayan bir Rizespor takımı sahadaydı. Bunda Kweuke’nin 11’de olması kadar, onun tam anlamıyla geri dönüşünün takım üzerinde yarattığı pozitif etkinin de payı vardı hiç kuşkusuz ki. Ataklara daha özgüvenli bir şekilde çıkan Yeşil-Mavililer, üst üste yaptığı baskınların sonucunu 12. dakikada elde etti. Kweuke’nin yarattığ pozisyonda onun ortasında Ahmet Oğuz’un hatasını iyi değerlendiren Jantscher topu filelere gönderdi: 1-0.

Bu golle birlikte coşkusu artan Yeşil-Mavililer, sonrasında Jantscher, Ahmet İlhan ve Oğulcan ile defalarca kez hızlı hücum denemesi yaptı. Ancak sonuç çıkmadı ve ilk yarı tek golle noktalandı.

Şapkadan penaltı

Uyuyan Gençlerbirliği’ni uyandırmak için İbrahim Üzülmez ikinci devrede bir takım hamleler yapmak zorundaydı, yaptı da. Muriqi ve Aydın Karabulut’un oyuna girmesiyle daha derli toplu bir görüntü çizen Başkent ekibi buna rağmen bir türlü istediği baskıyı kuramadı. Rizespor ise skor avantajını kullanıp, kontrataklarla ikiyi aradı. 49’da Ahmet İlhan kaleyi yokladı. 60’da Vedat Muriqi ile Gençlerbirliği golü kaçırdı. 64. dakikada Kweuke ile Rize net fırsatı harcadı.

Son 20 dakikalık bölümde ‘eyvah maç gidiyor’ havasına giren Gençlerbirliği, geliştirdiği organize atakta Uğur Çiftçi’nin pasında Vedat Muriqi ile eşitliği yakaladı: 1-1. Maç hem skor hem de oyun anlamında dengelenmişti ki, 82’de şapkadan penaltı çıktı! Olmayacak bir pozisyonda Khalili etrafı bomboşken topu elle önüne aldı. Bu acemice hareket sonrası hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Kweuke de Rize’yi yeniden öne geçirdi: 2-1.

Lastik patladı!

Sonuç olarak 2 haftadır kötü sinyaller veren Gençlerbirliği, Rize’de lastik patlattı! Ev sahibi ise kırılma maçını kazandı. Karadeniz ekibi bu karşılaşmada da 3 puana uzanamasa, galibiyet hasreti 5 maça çıkacak ve ligin henüz başı olmasına rağmen takımın morali dip yapacaktı. Çaykur Rizespor dün elde ettiği 3 puanla, derin bir nefes aldı.

YORUM YAZ