MENÜ

Maçın adamı Ersun Yanal

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sosa, Burak Yılmaz, Kucka, Olcay, Yusuf Yazıcı... Trabzonspor’un orta alanı ve hücum hattı tek kelimeyle heyecan veriyor. Ancak ön tarafın iyi olması yeterli olmuyor. İş esas savunmada bitiyor. Oradaki kalite seviyesi, sonuçları belirliyor. Durica’nın sakatlığında dün Trabzonspor’un defans göbeğinde Mustafa Akbaş ile Uğur Demirok oynadı. Bu ikili, ilk yarıda takımın en zayıf halkasıydı. 6. dakikada yenilen golde de bu ikili adeta uyudu kaldı... Milinkovic’in getirdiği topa Skuletic vurdu, Onur güzel çıkarttı. Seken topu Ahmet İlhan boş ağlara yolladı: 0-1.

Savunmanın hediyesi!

Bu gol ister istemez tribünlerin havasını da, takımın iştahını da kaçırdı. Bordo-Mavililer ilk yarım saatlik bölümde birbirlerinden kopuk, ne yaptığını bilmeyen bir görüntü çizdi. 14’te Palitsevich, 19’da Manu net fırsatları kullansa, Gençlerbirliği belki de fişi çekecekti. Savunmanın bu dağınıklığı Trabzonspor’un ilk 30 dakikasına mal olurken, 30’da Uğur Demirok’un yarattığı tehlikeyle Fırtına uyandı. 42’de Bordo- Mavililer, rakibi 3’e 2 yakaladı. Burak Yılmaz, inanılmaz bir bencillik yapıp, Olcay’a pas vermeyerek net pozisyonu harcadı.

Abdülkadir fark yarattı

İlk yarıda Trabzonspor adına olumsuz ne varsa, ikinci devrede neredeyse hepsi ortadan kalktı. Ersun Yanal’ın soyunma odasında gerekeni söylediği çok açıktı! Stoper Uğur’u çıkartıp, yerine genç Abdülkadir Ömür’ü kanata koyan Yanal, ‘büyük hoca’ kavramının farklı bir şey olduğunu ispatladı. O Abdülkadir, tribünlerin de desteğiyle takımı hareketlendirdi, 53’te onun pasında Olcay Şahan skoru eşitledi: 1-1. 67’de Olcay’ın vuruşunda Yusuf dokundu, kaleci Hopf güçlükle çıkarttı. 74’te Sosa’nın ortasında Kucka’nın kafası dışarı çıkarken, Ersun hocanın Rodallega hamlesi de sonuç verdi.

İşte Rodallega klası...

82’de oyuna giren Kolombiyalı, 2 dakika sonra Yusuf Yazıcı’nın asistinde usta işi bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1. 90’da son sözü Onazi söyledi. Okay’ın pasında savunmanın arkasına sarkan başarılı oyuncu, zor da olsa golü attı: 3-1. Ligdeki son iki maçını kazanamayan Bordo-Mavililer, milli aranın ardından ‘buradayım’ demek adına önemli bir maçı kazanırken, 90 dakikanın kahramanı kesinlikle Ersun Yanal’dı. Çok doğru değişiklikler yapan ve oyuna soktuğu 3 futbolcudan da skor katkısı alan Ersun hoca, galibiyette başrol oynadı.

YORUM YAZ