MENÜ

Kayseri yıkılmaz!

Abone Ol Google News

Maçın her iki taraf için de ‘final’ öneminde olması, havayı daha ilk dakikadan gerdi. Oyuncular arasındaki sürtüşmeler, hakemin zaman zaman kontrolü kaybetmesiyle daha da şiddetlendi. Henüz 8. dakikada Konyaspor golü bulunca, tribünlerin de tansiyonu yükseldi. Milosevic’in ara pasında Shengelia topu ceza sahasına kadar taşıdı. Vuruşunda kaleciden döndü, Ömer Ali tamamladı: 0-1. Sonrasında zaman zaman Kayseri, zaman zaman da Konyaspor üstünlüğü ele aldı. Ortada giden ancak mücadele seviyesi ve sinir katsayısı yüksek dakikalar geride kaldı. 40’ta Serkan müthiş bir kurtarış yaparken, 44’te Konya farkı iki yaptı. Konuk takımın kullandığı kornerde Lung hatalı çıktı, topu önünde bulan Hadziahmetovic ağlara yolladı. 0-2.

Haberin Devamı

Serkan’dan büyük hata

Bu gol maçın fişini çekecekti ki, 45+2’de Kayserispor’a hayat öpücüğü Serkan Kırıntılı’nın hatasıyla Kravets’ten geldi: 1-2. Devreye umutlu giren ev sahibi, ikinci yarıda can havliyle saldırdı. Fırsatlar da yakaladı. 57’de Mensah’ın kafasını Serkan inanılmaz bir refleksle çıkardı, devamında çizgide yaptığı kurtarışla gole izin vermedi.

Haberin Devamı

Kırılma anı 86. dakika

Başarılı pasta 493’e 226, topla oynamada yüzde 66’ya 34’lük üstünlük sağlayan, tam 44 orta yapan Kayserispor, beraberlik için her şeyini ortaya koydu. Maçın kırılma anı ise 86. dakikada yaşandı. Kontratakta Konyasporlu Thuram kaleciyi de geçti, ancak kötü vurdu, Sapunaru çizgiden çıkardı. Bu pozisyonun üzerinden 20 saniye geçmeden Kayserispor karşı atakta Henrique ile 2-2’yi yakaladı.

Cesaretsizliğin bedeli!

Son bölümlerde de ev sahibi her şeyi denedi ama maç eşitlikle bitti. Evet Kayseri’nin mutlaka galip gelmesi gerekiyordu ancak 2-0’dan yapılan bu geri dönüş de fazlasıyla değerli. Konyaspor ise kendi cesaretsizliğinin bedelini ödedi! Skora güvenip, bu denli korkak oynarsan, kazanmak hayal olur.

YORUM YAZ