MENÜ

‘Güç testini' geçtiler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, gerçek anlamda ‘güç testi’ yapabileceği bir maça çıktı dün. İlk 5 haftalık periyotta fikstür avantajıyla birlikte zirveye kurulan takım, ya bu başarının sağlam temellere dayalı olduğunu gösterecekti ya da şu ana kadar güçlü bir takımla karşılaşmadığı için puanları topladığı tezini doğrulayacaktı. Sezon başından bu yana belki de ilk kez maça bu denli isteksiz ve kopuk görüntüde başlayan Galatasaray’ı, 14. dakikada Delarge’nin golü de uyandıramadı. Bu dakikada Maicon ile başlayan hatalar zinciri, takımın sigortası Fernando’nun ‘asistiyle’ devam etti ve Delarge cezayı kesti: 1-0. 25 ile 40. dakikalar arası toparlanma emareleri gösteren Sarı-Kırmızılılar, Gomis hücumda etkisiz kalınca devreyi yenik bitirdi.

Verimsiz bir devre...

Topa sahip olma, başarılı pas sayısı gibi alanlarda rakibine üstüne olmasına rağmen istatistiksel üstünlüğünü verimli oyuna çeviremeyen Galatasaraylı oyuncular, moralsiz bir şekilde soyunma odasına girdi. İlk yarıda hırs ve istek anlamında sadece Belhanda takımı ayakta tutmaya çalışırken, Tolga, Maicon, Fernando, Latovlevici ilk 45 dakikanın kötü isimleri olarak dikkat çekti. İkinci yarıya İgor Tudor’un değişiklik yaparak başlaması beklenirken, Hırvat hoca radikal hamle için 64. dakikayı bekledi. 2 bek Mariano-Latovlevici’yi aynı anda çıkartıp Feghouli-Yasin ikilisini sahaya süren Tudor, delilik ile dahilik arasında ince bir çizgi olduğunu ispatlar gibiydi! Bu enteresan değişikliğin ardından Tudor için sadece iki şık vardı. Genç hoca ya kahraman olacak, ya da hedef tahtasına konacaktı.

Büyük takım farkı

Tolga, Gomis, Rodrigues ile net fırsatları harcayan Galatasaray’da 73. dakikada Feghouli her yönüyle kalite kokan bir vuruş yaptı ve takımı ayağa kaldırdı: 1-1. 35 bin kişilik tribün desteğini bu golle kıran Sarı-Kırmızılılar’da, 80. dakikaya kadar sahada ne yaptığı belli olmayan Tolga Ciğerci, 81’de sahneye çıktı. Cim Bom’un sürpriz golcüsü şık bir plaseyle Harun’u avlarken, bu sezon 5. kez rakip fileleri havalandırdı. Kalan bölümlerde Tudor, Denayer hamlesiyle birlikte arkayı sağlama alırken, Galatasaray da sürprize izin vermeden ‘büyük takım’ gibi oynadı. Bu sezonki ilk ciddi sınavında ‘güç testini’ geçen, daha da önemlisi ligin en zor deplasmanlarından birinde geriye düştüğü maçı çeviren Sarı-Kırmızılılar, ‘Gomis atamadığında ne olacak?’ endişesini de bitirdi.

YORUM YAZ