MENÜ

Fırtına artık çift kanatlı

Abone Ol Google News

25 günlük Riva kampını tamamlayan Trabzonspor, toplamda 4 hazırlık maçı oynadı, 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. alınan sonuçlar bir kenara, takımın gösterdikleri çok değerliydi. Öncelikle geçtiğimiz sezonlarda en büyük silahı Nwakaeme olan Fırtına’nın artık bir önemli kozu daha var: Gervinho. Fildişili yıldızın bu denli çabuk uyum sağlamasını ve performans göstermesini sanırım hiç kimse beklemiyordu. İdman, maç ayırt etmeksizin sürekli maksimumu vermeye çalışan, topu her ayağına aldığında heyecan yaratan Gervinho ile Trabzonspor artık çift kanatlı bir takım haline büründü.

Haberin Devamı

Defans en sağlam nokta

Vitor Hugo-Edgar ikilisi Trabzonspor’un kamp öncesinde de en sağlam yeriydi, şimdi de öyle. aralarındaki uyum ve iletişim mükemmel. Yeni transfer Bruno Peres’in de bu ikiliyle aynı dili konuşması, ekstra avantaj. Peres, gerek hızlı bindirmeleri, gerek 40-50 metrelik ters topları gerekse de isabetli ortalarıyla tam anlamıyla ideal bir bek. Trondsen ise her ne kadar bu bölgenin oyuncusu olmasa da, orta saha özellikleri nedeniyle topu kullanmada sıkıntı yaşamıyor. Zaten hoca da onu çakılı bek gibi görevlendirip, pek fazla çıkartmıyor. İsmail Köybaşı’nın da geldiği düşünülürse, solda pek sıkıntı yaşanmayacak gibi. Geri dörtlünün alternatifi olan Serkan asan, Hüseyin, Atakan ve Farukcan ise kampta olumlu sinyaller verdi, her an göreve hazır olduklarını gösterdi.

Haberin Devamı

Orta alan kaliteli ama...

Hamsik, Bakasetas, Berat Özdemir, Yunus Mallı, Abdulkadir Parmak, Flavio ve burada kullanılabilecek Trondsen ile Abdülkadir Ömür... Gençleri henüz saymadık bile. Trabzonspor orta sahası kağıt üzerinde çok yeterli ve ürkütücü gözüküyor. Ancak saha içinde aksayan bölge burası gözüktü. Berat, Hamsik ile Bakasetas’ın arkasını tek başına toparlamakta zorlanıyor. Çok özverili ancak Hamsik’in biraz daha ona yardım etmesi şart. Top Trabzonspor’dayken hiç sorun yok. ancak rakibe geçtiğinde, ön alan baskısını veya hızlı geri dönüşleri henüz yapamıyorlar. Herhalde Dorukhan da bu ihtiyacı karşılamak için kadroya katıldı. Onun gelişiyle sorun kalmayacaktır.

Hücum gücü inanılmaz

Gervinho-Nwakaeme ikilisi sahada olduğunda rakibin hangisine önlem alacağı büyük merak konusu. Keza ikisi de çok etkili ve farklı özellikleriyle birbirlerini tamamlıyor. Arkalarında da Abdülkadir Ömür ve Yusuf Sarı gibi her an tehlike yaratabilecek isimler bekliyor. Ön tarafta ise Djaniny ile Koita kampta çok iyi gözüktü. Koita, tam anlamıyla merkez santrfor. Hava hakimiyeti iyi, sırtı dönük oynayabiliyor ve kenarlara iyi servisler yapıyor. Keşke hafif sakatlığı olmasaydı ve Başakşehir ile Kasımpaşa maçlarında izleyebilseydik. Bu ikisine bir golcü daha ekleneceği düşünülürse, Trabzonspor’un hücum hattı durdurulamaz bir seviyeye gelecektir.

YORUM YAZ