MENÜ

Doğal sonuç!

Abone Ol Google News

Trabzonspor ve Başakşehir’in karşılıklı oyun ezberleri ve iki kulübenin de birbirlerini çok iyi tanıması, benzer oyun planını ortaya çıkardı. Aynı sezonun ilk yarısındaki maç gibi. Sabırlı şekilde topa hakim olmaya, savunma tarafında ise ön alanda baskı yapmaya çalıştılar. Bu düzende dengeyi değiştirecek ana unsur; duran toplar ve kenar ortalardı. Öyle de oldu. Önce Okaka’nın ardından Epureanu’nun kafa golleriyle Başakşehir 2-0’ı yakaladı. Her iki pozisyonda da Trabzonspor savunması uyukladı. 42’de ise Trezeguet’nin başlattığı hızlı hücumda, hatalar zincirini Serdar Gürler affetmedi.

Haberin Devamı

İki farklı devre

İlk 45’te tek bir isabetli şut dahi atamayan Trabzonspor, ikinci yarıya 3 değişiklikle başladı ve beklenen reaksiyonu gösterdi hatta bazı bölümlerde şampiyon olduğunu rakibine net şekilde hissettirdi. Nwakaeme’nin golü dışında pek çok önemli pozisyon buldu Bordo- Mavililer. Fakat Başakşehir kalecisi Volkan Babacan ekstra bir performans ortaya koydu.

Kazanma iştahı...

Sonuç olarak, şampiyonluğun getirdiği konsantrasyon kaybı elbette anlaşılabilir. Ancak müthiş geçen sezonun kapanışını da güzel yapabilmek hatta puan rekorunu kırıp tarihe yeni bir not düşmek gibi hedefleri de vardı Trabzonspor’un. Olmadı. Başakşehir’in kazanma iştahı ve Avrupa’ya gitme arzusu, özellikle maçın ilk devresinde net şekilde ağır bastı. Ortaya da bu doğal sonuç çıktı. Muhtemelen hedefe ulaşmış yorgun yıldızlar yerine şampiyonun genç oyuncuları dün 11’de başlasaydı, skor kimsenin pek umrunda olmazdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ