MENÜ

Değişim şart

Abone Ol Google News

Şampiyonluğun kaçtığı pandemi dönemindeki 7 hafta dahil son 1 senenin belki de en kötü futbolunu oynayarak sezona başlamıştı Trabzonspor...Bundaki en büyük etken elbette Sörloth, Sosa, Novak gibi liderlerin sahada olmaması ve yarattığı motivasyon kaybıydı. Bu üçlünün ligde atılan 76 golün 40’ının sahibi olduğunu hatırlatsak, başka söze gerek kalmaz herhalde... Bu denli önemli oyuncularını kaybeden bir takımın, yerlerine yeniler gelse dahi eski havasını yakalaması elbette zaman alır. Eddie Newton da bunun farkında ki, maça sürpriz bir sistemle başladı. Takımı 3’lü savunmayla oynattı. En azından birşeyler yaptı. Tam8 eksikle Denizli’ye giden Bordo-Mavililer, ilk yarıda Afobe ve Baker ile tehlikeler yarattı. Diğer önemli pozisyonlarda da Abdülkadir Ömür ve Nwakaeme’nin imzası vardı.

Haberin Devamı

Fırtına VAR’a takıldı!

Nwakaeme’nin, 38. dakikada iki oyuncuyu ‘düğümledikten’ sonra yerde kalmasıyla kazanılan penaltının VAR aracılığıyla iptal edilmesi, ilk devrenin en önemli anıydı. İkinci devrede Trabzonspor daha hareketliydi, özellikle de 50-70 arası... 51’de Afobe topu müthiş önüne aldı, kaleciyi geçen vuruşunu savunma çıkardı. 57’de Abdülkadir, 58’de Nwakaeme gole yaklaştı. 63’te bu ikilinin paslaşması sonucu Ömür topu ağlara yolladı. Yine VAR devreye girdi, 3.5 dakikada verilebilen karar ve 10 dakika sonra gördüğümüz ofsayt çizgisiyle gol iptal edildi.

Haberin Devamı

Eleştiri için erken

Sacko’nun atılmasıyla Trabzonspor, 10 kişilik rakibi karşısında iyice üstünlüğü ele aldı. Fakat ceza sahası içinde, o beklenen yaratıcılık olmayınca baskı sonuçsuz kaldı. Bu kaybedilen puanlar elbette sezonun ikinci yarısında çok aranacak. Fakat şu bir gerçek ki; bu takım ciddi şekilde değişecek. Afobe ve Baker gibi en az 3 yeni isim daha gelecek ve sakatlar haftaya dönecek. Bakalım Newton, ideal kadroya ulaşınca neler gösterecek.

YORUM YAZ