MENÜ

Beklenen son!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

En ideal kadrosuyla da çıksa veya yıldızları kadro dışı bırakıp gençlerle de mücadele etse Trabzonspor’da pek bir şey değişmiyor... Lige havlu attıktan sonra ‘arma için oyna’ sözünün altını hiç dolduramayan Bordo-Mavili futbolcular, aslında dün maçın başında “Biz bu sezonu bitirdik!” mesajı verdi.

Sahaya karakter koymak bir yana, isimlerinin hakkını bile veremeyen Trabzonsporlu oyuncular kümede kalma mücadelesi içindeki Eskişehir’e tam anlamıyla teslim oldu. İstatistikler de zaten bunu gösteriyordu. Ev sahibi ekip, Trabzon’un tam iki katı şut attı ve pas yaptı. Topla oynama yüzdesinde de 61’e 39’luk üstünlük yakaladı.

Skora bakınca belki hakem Halis Özkahya’nın haksız çaldığı bir penaltı golüyle Eskişehir kazandı zannedilebilir ancak Es-Es dün farkı kaçırdı.

Hatalı penaltı...

4. dakikada Mehmet Ekici’nin uzaktan kaleye gönderdiği füzeyle Trabzonspor ilk yarıdaki tek tahlikesini yarattı, top az farkla dışarı çıktı. 10’da Engin Bekdemir’in vuruşunda Onur gole izin vermedi. 25’te Okriashvili ceza sahasına müthiş girdi ancak karşı karşıya durumda kötü vurdu. 32’de Causic 30 metreden kaleyi yokladı. 45+1’de Causic’in şutunda ceza sahasında top Aykut’un eline çarptı. Hakem Halis Özkahya ilginç bir şekilde penaltı noktasını gösterdi. Pozisyonda sarı kart gören Aykut devamında yine futbolcu olduğunu unuttu ve olayın başkahramanı oldu! Kıvanç’a tokat atınca ikinci sarıdan aldığı kırmızıyla atıldı. Penaltıyı ise Engin Bekdemir golle sonuçlandırdı: 1-0.

Gol kaçırma rekoru

İkinci yarıda Eskişehir tempo artırdı, müthiş taraftarının verdiği destekle pozisyonlar yakaladı. Trabzon ise rakip savunmanın yaptığı hatalarda tehlike yarattı ancak bunları atamadı. 63’te Okriashvili’nin şutunda Onur son anda topu kornere çeldi. 67’de Trabzonlu Yusuf’un şutunda top yan direğe çarpıp dışarı çıktı. 70’te Engin Bekdemir net durumda fırsatı harcadı. 71’de Bokila ile Eskişehirspor ikiyi atamadı. 79’da Figueras’ın köşeye giden vuruşunda stattaki herkes gol diye ayağa kalktı, top direğe çarptı. 90’da günün etkili ama şanssız ismi Engin Bekdemir yine Onur’u geçemezken, 90+4’te Hadzic, Eskişehir adına golü kaçıran son isimdi.

Kısacası Kırmızı-Siyahlılar bu kadar net fırsatı bulup değerlendiremediği maçta fazlasıyla 3 puanı hak etti. Trabzonsporlular ise kazanmayı zaten hiç istemedi!

YORUM YAZ