MENÜ

Akıllar Falcao'da!

Abone Ol Google News

Konyaspor ‘klasik Aykut Kocaman’ futbolunun daha da ötesinde bir anlayışla maça başladı! Oynamaktan çok oynatmamayı düşünen, 7-8 futbolcuyla ceza sahası içine-çevresine dizilen, yerde kaldıkları her pozisyonu zaman geçirme fırsatı olarak gören bir anlayış... Bu durum rakamlara da yansıdı. İlk yarı sonunda topla oynama oranı Galatasaray’da yüzde 75, Konyaspor’da yüzde 25’ti. İşin en garip yanı, ilk 45 dakikada Muslera’dan daha fazla isabetli pas yapan tek bir Konyasporlu oyuncu yoktu!

Haberin Devamı

Garip bir ilk yarı

Ancak gel gelelim bu bariz üstünlük skora yansımadı, zaman zaman Sarı- Kırmızılılar’ın yarattığı 3-5 dakikalık yoğun baskılar kilidi açmaya yetmedi. En ciddi tehlikeleri, 12. dakikada Diagne, 39’da Babel yarattı. 42’de de de Feghouli’nin altıpasın önünden vuruşu az farkla dışarı çıktı. Devrede Fatih hoca yanlışından döndü. ‘Açık alan topçusu’ Emre Mor’u kenara alıp, Adem Büyük ile forveti ikiledi. O Adem, 49’da gole çok yaklaştı. 53’te Babel’in ceza sahasından sert şutu, çerçeveyi santimlerle sıyırdı. 45-55 arası 3 net fırsat bulan Sarı-Kırmızılılar, 60’da Babel ile ağları havalandırdı. Galatasaray golü bulduktan sonra istediği ritmi yakalamıştık ki, Seri’nin 75’te gördüğü kırmızı her şeyi tersine çevirdi.

Haberin Devamı

15 dakika dayanamadılar

Son 15 dakikada 10 kişi kalan Galatasaray tamamen geriye çekildi, Konyaspor yüklendi. Üst üste tehlikeler atlatan Galatasaray kalesi, son saniyelerde düştü. Anlaşılması güç olan, Galatasaray gibi bir takımın, üstelik te taraftarı önünde 15 dakika dayanamaması. Sonuç olarak, ilk iki haftada ve alınan 1 puan. Belli ki sadece taraftarın değil, takımın ve hocanın da aklı Falcao’da!

YORUM YAZ