MENÜ

Kunter mi, Özyer mi?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı antrenörü Murat Özyer’in sözleşmesi bitti. Gelecek sezon Galatasaray ile çalışıp çalışmayacağı belli değil. Özyer’in yerine Türk basketbolunun efsane ismi Erman Kunter’in adı geçiyor. Kunter daha önce de Galatasaray’da koçluk yapmıştı (2002-2003). Sarı-Kırmızılılar, Kunter’le ligi 3. bitirip Play-Off’larda yarı finalde elenmişti. Yanılmıyorsam takımın bütçesi 900 bin dolardı. Kunter, daha sonra Fransa’ya gitti. Fransa’da başarılı oldu. Adı Tony Parker’lı, Boris Diaw’lı Fransa Milli Takımı için geçti.
Kısaca hem Galatasaray hem de Fransa’da başarılıydı...
Murat Özyer, Galatasaray’a Ülkerspor’dan geldi. Ülkerspor şampiyon olduğu sezon basketbol şubesini kapatınca koç Özyer, Sarı-Kırmızılı takımın başına geçti. Yerine geldiği teknik ekip ‘mektupla’ yollandı. Özyer ilk sezonunda ligi 4. bitirip Play-Off’larda Türk Telekom’a bu sezon olduğu gibi 3-0’la ‘süpürüldü’. Hakkını yemeyelim, Özyer’in harcadığı 2.5 milyon Euro ve kulüp kasasından çıkan 5.5 milyon Euro ile takım ULEB Cup’ta 4. oldu.
Şimdi gelelim zurnanın ‘zırt’ dediği yere.
Galatasaray tarihinin en pahalı takımı Play-Off’larda ilk turda elendi.
Hüseyin’in sakatlığı nedeniyle devre arasında getirdiği Britton Johnsen sadece 12 maç oynadı, takıma sıfır katkı sağladı. Özyer’in ‘istemediği’ Quinton Hosley ise ligin sayı ve ribaunt kralı oldu!
Kısaca Murat Özyer Galatasaray ile iki güzel sezon geçirdi. Başarısız değildi, ama başarılı da diyemeyiz.
Her şey bir yana...
Ülker, Murat Özyer kalırsa Galatasaray’a 7 milyon Euro, giderse 3.5 milyon Euro verecekmiş! Vay, vay, vay... Ülker parasıyla koskoca Galatasaray’ı tehdit mi ediyor, yoksa esir mi aldı?
Hem ayrıca, Galatasaray Yönetimi Euroleauge hakkını ezeli rakibi Fenerbahçe’ye veren Ülker’in sponsorluğunu nasıl kabul ediyor? Bilmeyenler için hatırlatayım, Galatasaray ligde şampiyon da olsa Euroleauge’e Fenerbahçe gidecek. Ne güzel anlaşma!
Galatasaray Yönetimi’nin vermesi gereken karar şu: Kunter mi, Özyer mi takımı şampiyon yapabilir? Bu konu hakkında birilerine danışılacaksa, Galatasaray Basketbol Takımı’nın ‘yenilmez armada’ olduğu yıllarda formasını giyen Tuğrul Demir doğru isimdir. Hayatını Galatasaray’a adamış Demir, takımın başarısından başka ne ister?
Kariyeri başarılarla dolu Erman hocanın tek eksiği ise medya ile ‘samimi’ ilişkiler kurmaması, basın desteğini arkasına almaması!
Demek ki bu işlerde iyi hoca olmak yetmiyor.
Not: Şahsen ne Murat Özyer’i tanırım ne de Erman Kunter’i...

YORUM YAZ