MENÜ

Gökhan Ünal köle mi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cumhuriyet tarihimizin en hayırsever iş adamlarından rahmetli Kadir Has, Kayserili’ydi. Türkiye’nin en zengin ailelerinden Sabancılar da Kayserili. Rahmetli Has da, Sabancı Ailesi de Adana üzerinden İstanbul’a göç etmişler. Nedenleri saymakla bitmez. İstanbul’un büyüsü, büyüklüğü, yurdun her yerinden insanları Yeditepeli şehre çekiyor.
Üç büyük spor kulübü de İstanbul’da. Bu yüzden Anadolu takımlarında oynayan her futbolcunun rüyası İstanbul da yaşamak, İstanbul takımlarının formasını giymektir.

Geçtiğimiz günlerde “Gökhan’ı Galatasaray hariç her takıma satarız” diyerek reytingine reyting katan ‘profesyonel’ menacer Süleyman Hurma, Kayesrispor’a Ertuğrul Sağlam ile birlikte Samsunspor’dan ‘transfer’ olmuştu. Samsunspor’dan önce Erzurumspor ve Trabzonspor’da görev aldı. Sağlam Beşiktaş’a giderken, Hurma’nın adı da Siyah-Beyazlı kulüple anıldı, ama transfer gerçekleşmedi. Neden mi? Süleyman Bey Kayserispor’u çok sevdiği içindir herhalde! Şimdi Adnan Polat, Adnan Sezgin’i kovsa, “Hurma geç bakalım Futbol A.Ş.’nin başına” dese, Süleyman Bey ilk uçağa atlayıp gelir mi dersiniz? Bence Hurma, Polat’a teşekkür edip teklifi geri çevirir! Kayserispor’u çok seviyor çünkü!
Sayın Hurma... Sizin eviniz niye Acarkent’te ise, aileniz niye İstanbul’da yaşıyorsa, Gökhan Ünal da o yüzden İstanbul’a transfer olmak istiyor!

Kariyerini bitirdiler
Bu saatten sonra Gökhan Ünal sporcu olarak Kayserispor’a ne fayda sağlar? Adı bu kadar Galatasaray ile anılan bir oyuncuyu Beşiktaş ve Fenerbahçe almaz, oynamayan adama yurt dışından da teklif olmaz. İki sezon önce 25 golle (penaltısız) ligin kralı olan yıldız futbolcuyu satıp para kazanacağınıza malınızın (!) fiyatını düşürdünüz. Haydi siz Kayserili değilsiniz, ‘transferle’ geldiniz, Başkan Recep Mamur malının değerinin düşmesine nasıl izin veriyor? Ama Sayın Başkan da, “Kazanılan kupadan sonraki ilk iç saha maçına hemşehrilerim neden ilgi göstermedi? Sivasspor maçında niye ‘satılmış Kayseri’ diye bağırdılar?” diye düşüneceğine, Kayseri Kalesi’ne “Mehmet ile Gökhan’ı satmıyoruz” afişi astırıyor.
Yöneticilik ve menacerlik bir inat uğruna gazete ve televizyonlarda boy gösterip 25 yaşında bir gençle mi uğraşmaktır? Yoksa kulübün menfaatini düşünüp ona göre hareket etmek midir?

‘Hilton 12. kat!’
Kayseri dönüşü uçakta Kayserispor’un Bulgar kalecisi İvankov’la sohbet etme imkanı bulmuştum. Sezon sonunda Kayseri’den ayrılacağını söylemişti. ‘Neden?’ diye sorduğumda, “Sadece Hilton 12. kat, şehirde başka bir şey yok” cevabını vermişti.
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, takımın yıldızı Arda’ya gelen teklifler için, “Biz köle ticareti yapmıyoruz, şartlar oluşursa Arda istediği yere gider” demişti. Kayserispor Yönetimi’ne soruyorum öyleyse, Gökhan Ünal köle mi?

YORUM YAZ