MENÜ

Zirve uçuşu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kartal’da; Atiba, Oğuzhan, Tolgay ve Quaresma cezalıydı. Bunlara bir de son anda Gökhan Gönül’ün sakatlığı eklendi. Ama Güneş’in ekibi gol gösterisi yaptı. Göztepe karşısında farka uçup, zirve takibini sürdürdü.

Talisca varsa sorun yok

Kartal’ın tüm oyun planı Talisca üstüne kuruluydu. Brezilyalı, eksiklerin çokluğunda orta alana yakın oynadı. Böylece kaleden uzak kalsa da, etkinliğini yitirmedi. İlk kafa şutu denemesinde başarısız oldu. İkincide Caner’in ortasında ağları gördü: 1-0. 19’da gelen bu gol sonrası Kartal rahatladı. Baskısını artırıp farkı açma yoluna gitti.

Medel’den füzeli siftah

Beşiktaş, hücum futbolunu tercih ederken, aynı zamanda takım ve alan savunmasını da öne çıkardı. Lens ve Babel kanatlardan etkili ataklar yapamasa da, göbekten tehlikeli çıkışlar vardı. 26’da atağa çıkan Medel, Babel’in pasında topu adeta bir füze gibi kaleye gönderip, Beşiktaş forması ile ilk golüne şık imza attı: 2-0. Bu yarıda Babel’in uzaktan gollük vuruşunda kaleci Beto başarılı idi. Göztepe; ligde zirve ve düşme iddiası olmadığı için işi rölantiye aldı. ‘Maç bitse de, gitsek’ havasında mücadele etti. Fabricio, Demba Ba’nın faul yaptığı pozisyon dışında yere yatmadı.

Fark arttı, Kartal yattı

Tosiç ile skoru 64’te 3-0’a taşıyan Beşiktaş maç bitti havasına girdi. Üst üste gereksiz top kayıpları yaptı. Halil, böyle bir pozisyonda 71’de kolay gol attı: 3-1. Güneş’in yeni transfer Larin varken Mustafa tercihi şaşırttı. Demba Ba direğe takıldı. 86’da yeni transfer Larin, oyuna girdikten 3 dakika sonra golünü attı: 4-1. Maçta son sözü 87’de Babel söyledi: 5-1. Ümit Öztürk, yanlış karar ve kartlara başvurdu. Ancak hiç ‘eyyam’ yapmadı. Gördüğü kadarını çaldı. Maçı iyi idare etti.

YORUM YAZ