MENÜ

Yok böyle bir kamp

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Eğri oturup doğru konuşmak gerek! Güneş’in kararsızlığı yüzünden sezon öncesi hazırlık kampı sekteye uğradı. 24 saat gidilip, o kadar süre kalınmadan dönülen Çin ve alel acele gidilen İspanya takımın dengesini bozmuştu. Antalya kampı bu yüzden çok önemliydi. Güneş ile başladık ordan devam edelim... Hoca ilk göreve geldiğinde Almanya’nın Marienfeld kasabasında müthiş bir çalışma ortamı yaşanmıştı. Ardından şampiyonluk geldi. İşte bu ara dönem hazırlığını görünce o günlere döndük.

Lens, oğuzhan ve diğerleri

Hollandalı futbolcu ilk yarıda ‘uyur gezer’ gibiydi. Tatil dönüşü; siyah, beyaz kadar fark koydu ortaya. Lens, inanılmaz tempo yakaladı. Çift kalelerde, şut çalışmasında mükemmele yakındı. Burada öne çıkan diğer isim Oğuzhan oldu... Yıldız oyuncu çok güzel bir öz eleştiri yaptı. “Şampiyon olduğumuz ilk sezonun devresini 9 gol ve 8 asist ile tamamlamıştım. Şimdi sadece iki gol pasım var. Bu bilinç ile çalışıyorum” dedi. Oğuzhan bunu da, idman temposu ile icraata döktü.

Sistem değişiyor

Teknik ekip, sistem değişimine gitti. Takım daha çok olmulu pas, kanatlar ile birlikte ortadan da, sonuca gitmeyi deneyecek. Bununla birlikte, yelpaze gibi, topun rakibe geçtiği andan itibaren orta alan ve savunma hattında boş alan bırakılmayacak. Tüm çalışmalar bu yönde yapıldı. Belek’teki kampta üç ayrı çalışma yapıldı. Sabah 08.00’de koşu 11 ve 18’de idman... Güneş, koşular hariç tüm antrenmanları topla yaptırdı. Bu çocuğa verilen ‘emzik’ gibiydi!... Aşırı yükleme yapılmasına rağmen, sürekli top olması futbolcuları hiç sıkmadan çalışmaya itti.

Başkan ve yönetim etkisi

Fikret Orman, Antalya’da Trabzonspor ile aynı otelde kaldı. Ancak teknik ekip, futbolcular ve medya ile içiçe zaman da geçirmeyi ihmal etmedi. Orman, Beşiktaş forması giyen Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek gibi hocalar ile yüz yüze görüştü. Yeni göreve başlayan Hamza Hamzaoğlu ile de telefonda görüşmelerde bulundu. Başkan ile kampa gelen Umut Güner, Şafak Yazıcıoğlu, Hüseyin Mican ve Candaş Tolga Işık da vardı. Bunlara başkanın en yakın arkadaşlarından kongre üyesi Arif Çelik de katıldı. Son günlerde ise bayrağı tek başına devralan Ahmet Nur Çebi, takım ile aynı otelde kalıp son durumu gözlem altına aldı.

Vida damgası!

Şimdi herkes, “Ya canım, savunma oyuncusu. Tabiki adapte olacak” dese de, Hırvat oyuncu farklı. Önce hazır ve fit geldi. İlk idmandan itibaren en küçük uyumsuzluk göstermedi. Sağ bek oynayıp sırıtmadı. Saha içinde agresif, dışında uysal yapısı ile anında kabul gördü. Vida, yüksek toplarda çok iyi kesici. Beşiktaş’ın en büyük handikapı olan yan ve yüksek toplarda garantörü. Arkasına atılan toplarda ağır kaldı. Bunu da yatarak topa yaptığı ince dokunuşlar ile kapatmasını bildi.

Kampın kare ası

Lens:
Futbolu ve yeteneklerini hatırladı. İlk 11 için rekabette olduğunu gösterdi. Bu tempoda devam ederse, as takıma terfi edecektir.

Quaresma: Saha dışında medya ve taraftara karşı bu kadar mütevazı olan birini daha görmedik. Kampın neşesi oldu. Form durumu süper.

Oğuzhan: Kaptan kafa olarak rahat. Yetenekleri ve sahaya verdiklerini çok iyi tahlil yapmış. Çalışmalardaki performansı ile herkese gösterdi.

Talisca​: İlk yarıda hayal kırıklığı yarattığı maç çok oldu. Bu kez gördük ki, Beşiktaş’ın yeni transferi gibi duruyor. Artık top sambacı yıldızda.

Kampın artıları​

Düşüş yaşayan oyuncuların, çıkışa geçmeleri.

İdman temposu ve çalışma şartlarının olumlu olması.

Hazırlık maçlarında önemli sakatlık verilmedi.

Yedek, as ayrımı olmadan herkesin çalışma hırsı.

Başkan ve ekibinin Güneş ile oyuncuların sıkıntılarını aşması.

Kampın eksileri​

Cenk’in yokluğunda, Negredo’nun gollerden uzak kalması.

Tosiç, Pepe ve Adriano’nun ciddi olmayan adele sorunları yaşaması.

Sağanak yağmur yüzünden iki çalışmanın salona kaydırılması.

Hazırlık maçlarının zayıf rakiplere karşı yapılması.

Medyanın kampa geçmişin aksine, ilgisiz kalması.

Kamp 11’i: Fabri, Gökhan, Pepe, Vida, Adriano, Lens, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel

YORUM YAZ