MENÜ

Yıldızlar olmayınca

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lig ve Avrupa’da yüksekten uçan Kartal, kupada takıldı. Maça; Ba, Veli, Gökhan, Mustafa, Necip, Ersan, Sivok, Cenk Tosun gibi yıldızlarından yoksun çıkan Bilic’in ekibi maç boyunca üstün oynadı. Risk alıp, mücadele etti. Hakemin yanlış penaltı kararı ile Lualua’nın golüne engel olamayan Siyah-Beyazlılar; Rizespor’a üç puan kaptırıp zirve şansını tepti.

Olmayan penaltıdan gol


12’de Lualua’nın pasında Liban Abdi, uygun durumda golü atamadı. Savunmayı öne çıkarıp yüklenen Kartal 18 de gole çok yaklaştı. Serdar’ın sol ayağı ile ceza alanı dışından attığı sert şut üst direkte patladı! 40’ta serbest vuruştan İsmail’in az farkla dışarı giden füzesi geldi. Devre başladı gibi bitecek derken, Karadeniz temsilcisi penaltı kazandı. 43’te Ümit’in araya bıraktığı topa Lualua hareketlendi. Tolga topa uzandı. Ancak tecrübeli kaleci ne top, ne de rakibe dokunamadı. Siyahi oyuncunun kendisini yere bırakmasına hakem penaltı verdi. Aynı futbolcu sert vuruşla ilk devrenin sonucunu belirledi: 0-1.

Lider yaptı!

Kartal, ikinci yarı eşitliği yakalayıp, maçı çevirme adına çok aceleci davrandı. Sosa’nın da oyuna girmesi ile birlikte orta alan üstünlüğünü iyice ele geçiren Beşiktaş, kale önüne çok rahat indi. Fakat tehlikeli bölgede final vuruşları etkisiz kaldı. Beşiktaş adına 62’de Sosa’nın müthiş vuruşunu kaleci Aykut, aynı güzellikte çıkardı. 85’te ise Kartal bir kez daha direğe takıldı. 85’te Oğuzhan’ın köşe atışı kullandı. Franco’nun kafa vuruşu bu kez yan direkten döndü. Uzatmalarda Sezer ile Atınç’ın mücadelesinde ise penaltı itirazları vardı. Ancak hakem bu kez doğru karar verip oyunu devam ettirdi. Ligde beş maçtır kaybetmeyen Kartal, bu yenilgi ile kupada Rizespor’u liderlik koltuğunda oturttu.

YORUM YAZ