MENÜ

Yeniler terazisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın, Salzburg’un ikinci takımı ile yaptığı maçı izliyoruz. “Kötü haber tez duyulur” diye boşa dememişler. Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın vefat haberini alıyoruz. Tabii inanamadık. İnanmak istemedik. EURO 2008 de günlerce birlikteydik. Doğan, Türk futboluna yeni bir anlayış getirmekten, kurumu yüceltmek adına çeşitli projelerden bahsedip duruyordu. Heyecanı gözlerinden okunuyordu adeta. Ve futbolun başındaki kişi olarak yürekten yaşıyordu, Ay-Yıldızlı ekibimizin sevinç ve üzüntülerini. Anne ve babasını iki ay arayla kaybetmiş biri olarak, Doğan ailesinin acısını çok iyi anlıyor ve paylaşıyorum. Allah rahmet eylesin.
Avusturya kampının ilk sınavında, yeni transferleri özellikle de herkes gibi yabancıların durumunu görmek istedik. Ancak Zapatocny adele sorunu yüzünden kadroda yoktu. Diğerleri de kenarda başladı. Hal böyle olunca içimizden gelenlere baktık. Antep’ten alınan Ekrem Dağ, sağ kanatta Serdar Kurtuluş’un önünde görev yaptı. Oyunda kaldığı ilk 45 dakika boyunca, zayıf rakip karşısında etkisiz kaldı. Savunmada forma verilen Tuna Üzümcü, dünkü görünümü ile şaşırttı. Altyapıdan gelen gençlerden Ergun heyecanına yenik düştü. Sezer, Emre, Can gayretliydiler. Bu yarıda Fahri, Mehmet ve Batuhan’ın bireysel yetenekleri skora yansıdı.
Sadece son yarım saat forma şansı bulan Seric defansın en solunda oynadı. Önce şunu belirtelim ilk görüntü olarak hızı dikkat çekti. Topla birlikte çok hızlı şekilde ileri çıkıyor. Top ayağından çıktığı an aynı süratle görev alanına dönüyor. Bu süre içinde göze batan bir diğer olumlu tarafı da alışılmışın dışında arkadaşları ile sürekli konuşması. Özellikle yanındaki Cisse ile hep diyalog içinde kaldı. Bu oyuncu hakkında daha kesin konuşmak için erken. Nedense gelen üç hava topuna da çıkmadı. İlginç! Geride kalan ve daha güçlü rakiplere karşı yapılacak maçlarda, camianın merak ettiği yeni yabancılar hakkında daha ayrıntılı fikir sahibi olup, bunları paylaşacağız. Bu arada yıldız adayı olarak lanse edilen Necip Uysal’ı çok güçsüz, endişeli ve güvensiz gördük. Bunu gençliğine veriyoruz!

YORUM YAZ