MENÜ

Yarışa devam

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kazanması, Kartal’ın iştahını kabartmıştı. Kayıp bir puan bile zirveden uzaklaşmak anlamına geliyordu. İlk yarı tel tel dökülen Siyah-Beyazlılar, ikinci yarı şov yaptı. Demba Ba ve Olcay’ın golleri ile üç puanı kapan Beşiktaş, mutlu son için ‘yola aynen devam’ deyip taraftarını sevindirdi.

Ankara havası çarptı

İyi bir kamp dönemi geçiren Beşiktaş, Antalya’dan sonra Ankara’da buz kesti! Maça son derece tutuk başlayan iki takımdan öne çıkan isim olmadı. Öyle ki, koca ilk yarıda, karşılıklı net gol pozisyonu yaşanmadı. Gençlerbirliği adına Berat tek pozisyonda kafayı iyi vuramadı. Kartal’da ise Gökhan’ın ortasında benzer durumda Ba topu dışarı attı. Bu yarıda akıllara takılan iki pozisyon daha oldu. Kaleci Ramazan’ın topu alırken Olcay’ı itmesi ve yine Olcay’ın diğer pozisyondaki pasında topun elle kesildiği şeklinde penaltı itirazları sonucu değiştirmedi. Sosa ile Veli’nin yokluğunda orta alan, rakibi bozamadı. Bu yüzden top ortada gidip geldi. Oğuzhan da topla fazla buluşamayınca her geçen dakika sıkışan oyunda pozisyon üretmekte güçlük çekildi. Gökhan’ın ve Olcay’ın bireysel çabalarına rağmen, Ba forvette yalnızları oynadı. Defansif oyunda ise Ersan sürekli hata yapan Motta’nın açığını kapama adına resmen iki kişilik oynayıp geçit vermedi. Ev sahibi takımda ise Gosso üstüne kurulu sistem, genel anlamda aksamadı. Başkent’te üretkenlikten yoksun futbol zevksiz ve mücadelesiz bir ilk yarı vardı.

Kerim’den sonrası

Ikinci yarı sahada bambaşka iki takım vardı. Skoru değiştirme adına gol için karşılıklı risk alıp yüklendiler. Önce Demba Ba kaçırdı. Ardından Mervan’ın vuruşunda Tolga gole izin vermedi. Hutchinson da, Ba’nın pasında altı pastan golü yapamadı. Biliç; geciken golün, takımı strese sokacağını çok iyi bildiğinden Kerim hamlesinde bulundu. Genç oyuncu, maça hareketlilik getirdi. Topu karşı kaleye taşımaya başladı. Beklenen gol de 69’da geldi. Doğa’nın Kerim’i indirmesi ile kazanılan serbest atışta Ba, yerden sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. Öne geçtikten sonra oyun kontrolünü tamamen eline alan Kartal, 77’de farkı ikiye çıkardı. Serdar’ın sağdan yaptığı ortaya ayak koyan Olcay durumu 2-0’a taşıyan golü attı. Bu, aynı zamanda maçın skoruydu.

YORUM YAZ