MENÜ

Yanlış adam

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her sene olduğu gibi, yine transferin en hızlı takımı Beşiktaş olacak gibi. Başkan Yıldırım Demirören, bu konuda son yıllarda yapılan hataları asgariye indirmek için komite kurma düşüncesindeydi. Başta Ertuğrul Sağlam ve Sinan Engin olmak üzere teknik ekibin tepkisi büyük oldu. Onlar, “İşimize dışarıdan karışılmasın” mantığını öne çıkardılar. Belki kendilerine göre haklı yanları olabilir. Ancak bu kadroyu kim kurdu, ona bakalım. Yabancılardan Tello ve Cisse, Sağlam sözleşme yapmadan alınmıştı. Daha sonra hocanın getirdiği iki yabancı var; Diatta ve Higuain. Ara transferde ise yine Sağlam’ın isteği doğrultusunda Gordon Schildenfeld alındı. Yerlilerden ise Rüştü ve Mehmet Yozgatlı bunlara eklendi. Geriye dönüp baktığımızda Sağlam’ın aldırdığı isimlerden Rüştü’yü bir kenara koyarsak, hepsi ‘fiyasko’ çıktı. Şimdi gelinen nokta bundan da kötü görüntülere sahne oluyor.
Sağlam ve ekibi aylardır Avrupa’da oyuncu bakıyorlar. Hırvatistan, Bosna, Rusya, Belçika, Makedonya gibi ülkeler ilk tercih edilenler. Oysa Beşiktaş’ın on tane oyuncu almasına gerek yok. 3, bilemedin 4 tane kaliteli takviye ile iş biter. Bütün bu gerçekler ortada olmasına rağmen gündeme gelen yabancı isimlere bakıyoruz, eldekilerden fazlası yok, eksiği var. Başkan komite kurulmasını askıya aldı. Bununla birlikte Sağlam’a da tam yetki verilmiş değil. Hatta daha önce verilenlerin bir kısmı da transfer konusunda geri alınmış durumda. Çünkü yönetim içinde Sağlam’ın transferlerdeki hatalarına karşı inanılmaz bir tepki var. Kulübün maddi olarak zarara uğraması, alınan yabancıların gönderilmesi, ara transferde yapılan takviyenin de yararlı olamaması yöneticilerin haklı tepkileri.
Yönetim, yaşanan mali sıkıntının çıkış kaynağını Bobo olarak görüyor. Brezilyalı oyuncuya olan talepler, parasal açıdan kulübün iştahını kabartıyor. Başkan bizzat söyledi, iki savunma, bir orta saha, bir de forvete takviye yapılacak. Bu doğru görüş, ‘transferdeki yanlış adam’ Sağlam ile yine fiyasko ile sonuçlanmasın. Bizden uyarması.

YORUM YAZ