MENÜ

Wat heb je gedaan Babel(*Ne yaptın Babel?)

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçtan önce, galibiyetten herkes emindi. Kafalardaki merak, 100’üncü golü kimin atacağı idi. Kartal baskılı başlayınca bu merak iyice arttı. İşte böylesine önem taşıyan gecede Babel sahne aldı. Tarihe geçen Hollandalı, bu unvan ile yetinmeyip üç gollük performans sergiledi. Bizlere de, ana dilinde bu başlığı (Ne yaptın Babel) atmak kaldı. Kartal, farklı galibiyet ile zirve yürüyüşünü sürdürdü. Osmanlıspor ise lige tutunma çabasından bir adım daha uzaklaşmış oldu.

Babel tarihe geçti

Kartal’ın Hollandalı yıldızı Babel, Vodafone Park’ta 100’üncü gole imzasını attı. 32’de Adriano’nun ortasında kafa ile ağları bulan Babel, bununla da yetinmedi. Yıldız oyuncu ilk yarıda bitime iki dakika kala, bu kez de Quaresma’nın pasında göğüs ile topu boş kaleye gönderdi. İlk devrede Pepe, Quaresma, Adriano ve Atiba da iyi mücadele edip öne çıkmasını bildiler.

Güneş öyle dalmış ki

Tecrübeli hoca Galatasaray’ın da puan kaybetmesi ile takımını bir başka motive etmiş. Bunu yaparken, kendini kaptırmış gitmiş. Öyle ki; hakemin ilk yarı bitiş düdüğü sonrası bunun farkına varmayıp, çizgide oyuncularını ileri çıkması için uyarıp çok ilginç görüntü verdi.

Değişim hız verdi

Beşiktaş; Medel, Talisca ve Negredo ile oyuna başladı. Cenk, Oğuzhan ve Tolgay’ın kenarda kalmaları sahaya ‘hız’ olarak yansıdı. İki, üç pasta karşı kaleye inildi. Pozisyonlar rakibe takılıp ya da basitçe harcanmasına rağmen, oyunun büyük bölümü karşı kale civarında geçti. Osmanlıspor, bireysel yeteneklerden çok uzak bir ekip. Takım oyunu oynama düşüncesi de oturmuş değil. Buna karşılık çok iyi alan savunması yaptılar, o kadar. Arkaya atılan her top tehlike yarattı. Birebirde de yetersiz kalıp, oyundan düştüler.

İdman maçına döndü

Kartal ikinci yarıya da hızlı başladı. İki farklı skor ile yetinmeyip, rakibin üstüne gitti. Sağlı sollu ataklarda Başkent ekibini baskı altına aldı. Nitekim 52’de Tosiç’in pasında Babel skoru 3-0’a taşıdı. Ardından Quaresma yan direğe takıldı. Üç farklı önde olmak, Osmanlıspor’un zaten zayıf olan direncini tamamen kırdı. Beşiktaş ise iyice rahatladı. Karşılaşma, lige verilen arada yapılan idman maçına döndü. İki takım arasındaki güç, kalite ve beceri farkı her geçen dakika ortaya çıktı. İlk onbirde şans bulan Negredo boş geçmedi. Geç açılan İspanyol golcü; Lens’in başlatıp Talisca’nın tamamladığı atakta şık gole imza attı. Pepe de vatandaşı Quaresma gibi aynı yan direğe takıldı. Cenk Tosun, 87’de adeta iğne deliğinden geçirip attığı golle skoru beş farka çıkardı. Serdar’ın santrası yapılmayan golü skoru belirledi: 5-1..

YORUM YAZ