MENÜ

Üç değil, dört!.

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bazı çevreler, Beşiktaş’ın şampiyonluğun en büyük adayı olmasını kısır görüşe bağlıyor. Onlara göre, ligin diğer üç büyükleri, (Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe) yarışta olmadığı için durum böyle. Peki sahiden böyle mi...

Yani Kartal’ın yarışta üç büyük rakibi yoksa, neler var onlara bakalım..

1Kendisi: Beşiktaş kadro yapısı gereği bazı maçlarda motivasyon eksikliği yaşayıp puanlar kaybetti.

2MHK: Sadece son iki maçta olanlar yeter. Başakşehir’de ofsayttan gelen ikinci gol. Derbide verilmeyen net penaltı, yenilen golde Emenike’nin yaptığı faul.

3Federasyon: Yıldırım Demirören federasyonunda; Hüsnü Güreli, Cengiz Zülfikaroğlu, Erhan Kamışlı gibi daha önce Beşiktaş’ta yöneticilik yapan isimler iş başında. Ancak yönetimde olduklarında federasyon kararlarına isyan edenler, yönetime geçtiklerinde yüz katı, daha adil olmayan kararlara imza atıyorlar.

4Siyaset: Adı her ne kadar Başakşehir olsa da, tek gerçek belediye takımı olduğu. Tesisleri, stadı, tüm imkanları İstanbul halkının cebinden karşılanıyor. İGDAŞ ve İETT sponsor. Yani bindiğiniz otobüs, yaktığınız gazdan, futbolcu transferi yapılıyor. Siyasetin tam merkezi, futbolun zirvesine yön vermeye çalışıyor.

Talisca tamam ama Volkan’a da bak!

Beşiktaş’ın şampiyonluktaki rakipleri çok. Talisca, kendisini iten Volkan’a orta parmak işareti yapıyor. Yanlış, cezasını çekmeli. Volkan’ın, sahada küfür etmediği kimse kalmıyor. Şenol Güneş’e hakaretler yağdırıyor. Aynı gün içinde Aziz Yıldırım, bir kulüp başkanını tokatlıyor. Ama gündemde sadece Talisca var. Çünkü o, gol atıp, attırıyor. Direkt skora etki eden bir yıldız da ondan.

Kartal nasıl şampiyon olur

Kağıt üstünde Beşiktaş’ın maçları kolay! Büyük çöküş yaşayan Bursa. İçeride Kasımpaşa, ligden düşen Antep ve hiç bir hedefi kalmayan Osmanlıspor. Ancak hiç bir maç oynanmadan kazanılmıyor. Bursa, geri dönüş peşinde olacak. Kasımpaşa sürpriz. Antep, son bir umut ve Osmanlı prestij. Güneş ve ekibi, panik yapmadan, sakince futbolunu oynayacak. Sadece ilk oynayacağı maça konsantre olacak. Yürüyüp gidecek. Başkan ve yönetim ekibi de. Transfer başta olmak üzere, dikkat dağıtacak tüm konuların üstünü kapatacak. Camia zaten inanmış, taraftarların coşkusu bunu gösteriyor..

Advocaat ne güzel demiş

Fenerbahçe’nin Hollandalı hocası, Mehmet Demircan’a aynen şunu dedi: Büyük takım laf ile olunmuyor. Beşiktaş her maçını 40 bin coşkulu seyirci önünde oynuyor. Oysa biz 8 binleri bulamıyoruz. Bizim arkamızda böyle tribünler olsa, şu an 10 puan farkla lider olurduk... Ligdeki konumunu kestirmek zor ama Advocaat, çok güzel özetlemiş. Artık söz Güneş ve ekibinde.

YORUM YAZ