MENÜ

Transfer ve altyapı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

yaprak dökümü başladı. Ancak en az bunun kadar hatta daha da önemlisi altyapı. Yıllardır A takıma oyuncu gelmeyen Fulya... Yönetici Metin Albayrak, Gökhan Keskin ile yolları ayırıp Fenerbahçe patentli Serkan Reçber’i bu göreve getirdi. Camia bununla çalkalanıyor. Bu olaya duyarsız kalmak imkansız.

BJK TV değil...

Kartal, en güzel haraketi Carvalhal’i altyapı için getirerek yapmıştı. Portekizli hoca, bu konuda çok eğitim ve donanımlı idi. Zira Avrupa’nın önemli kulüpleri, altyapının başına, konusunda en uzman olan hocaları getirir. Böylece geleceğe yatarım yaparlar. 3 Temmuz süreci sonrası Carvalhal, A takıma mecburi geçiş yapmıştı. Orman yönetimi, daha önce Önder Özen’de benzer hatayı yapmış, çakılmıştı! TV’lerde ağzı iyi laf yapan, internetten oyuncuların özelliklerini okuyup, bilgiçlik taslayan... Biraz da lobisi olan koltuğa oturuyor.

Geçmiş verileri muallak

Serkan Reçber’e bakalım. Altyapılar için özel eğitim, akademik yeterlilik, antrenör bilgi ve becerisi... Geçmişte ortaya koyduğu istatistikler gibi veriler muallak. Hele bir kısa dönem Çanakkale macerası var, duyduklarım hiç hayra alamet değil. Reçber; kulübün televizyonuna yorumcu olarak alınsaydı hadi neyse. Ama altyapı ne alaka çözemedik.

Diğerleri ne yaptı!

Şimdi çıkıp; Mehmet Ekşi, Recep Çetin, Ulvi Güveneroğlu ve Gökhan Keskin ile Galatasaraylı Emrah Bayraktar ne yaptı diyebilirsiniz. Çok şey yapmaya çalıştılar. İşte asıl püf noktası burada. Yönetim; pratisyen doktordan açık kalp ameliyatı yapmasını istiyor. Bu elbette mümkün olmaz. Hasta kurtulmaz. Son halkaya Serkan Reçber’de eklendi. Albayrak ile Monaco’da konuşmuştuk. Alman federasyonuna bağlı çalışan, bu konunun uzmanı Türk hocalardan bahsetmişti. Heyecan duymuştuk. Söz ile uygulama, kulübün rengi gibi. Siyah ve beyaz kadar farklı...

Transferin perde arkası

Başkan Orman transferde tüm ve tek yetkiyi eline aldı. Başkan sakin. Acele etmiyor. Önceliği gideceklerde. Ayrılıklar, ilk kez gelecek olanları belirleyecek. Santrfor ve sağ bek. Bir de gurbetçiler başta olmak üzere gençlere eğilim var. Orman, Ba’yı istiyor. Aklında Balotelli ve Gomez de var. Ya da bunlar ayarında süper star... Yağmur gibi öneri geliyor. Nokta atışı dünya kupası sonrası yapılacak. Yeni sezon öncesi giden çok, gelen az ama öz olacak.

YORUM YAZ