MENÜ

Tek çıkış yolu!

Abone Ol Google News

Taktiksel özellikleriyle öne çıkan iki hocanın performansı, derbinin skorunu belirleyecek. Bir yanda Fatih Terim, diğer yanda çifte kupalı Sergen Yalçın... Sergen hocanın eli çok güçlü. Sezon başından beri ilk kez eksiği yok. Atiba’nın durumu belirsiz. Ancak onun yerine alternatif çok. Tek handikap, üç yerli oynatma mecburiyeti.

Haberin Devamı

Taktik belli

Yalçın’ın taktiği açık ve net. Erken gol bulup maçı ilk yarım saatte koparmak istiyor. Bu yüzden hücum ağırlıklı oynayacak. Bunun bazı problem yaşatacağını çok iyi biliyor. Arkaya sarkan adamlar direkt tehlike demek. Yüksek top ise mayın tarlası gibi! Forvetin gol sıkıntısı çekmesine çare arıyor. Batshuayi bu maçta golcü kimliğini öne çıkarmalı. Geriden başlayarak; Vida, Welinton, Souza, Ghezzal, Alex, Pjanic gibi büyük tecrübe sahip üst düzey oyuncular var. Kötü sonuçlar ile moraller bozulsa da, Kartal için tek çıkış yolu dev maç. Böyle kritik anlarda önce kenar yönetim yani Sergen hoca, sonra da, saha içindeki yıldızlar belirleyici oluyor. İçeride seyircisi önünde oynanacak maçta rakip Galatasaray değil, kendisi!

Haberin Devamı

Gizli silah Alex

Rachid Ghezzal, güçsüz. Oysa arkasından inanılmaz destek olan Rosier gibi arkadaşı var. Kanat değiştirip, top ile buluşup kaleyi gördüğü anda attığı sert şutları unutur olduk. Gol atıp, attırması için ideal fırsat.Hücumdaki bir diğer önemli isim Alex Teixeira ise rakip ceza alanı içi ve çevresinde çok etkili. Buna rağmen en az topla buluşan isim. Santrfor Batshuayi‘nin aksine final vuruşları çok etkili.Üç topla buluşması iki gol demek. Pjanic ile birlikte oynaması bu gizli gücü daha da açığa çıkarıyor.Hocaya düşen, bu ikiliyi ayırmadan kadro tercihi yapması. Korkmadan, cesurca yapılacak tercih orta alan, doğal olarak skor üstünlüğünü getirir. Yüreğini ortaya koyup savaşan ekibi sahaya sürme durumu Sergen hocada fazlası ile var.

YORUM YAZ