MENÜ

Taraftarın yapmadığı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çok yakın bir bayan arkadaşımız, davetimiz üzerine Beşiktaş maçına geldi. Kendisi ‘hasta’ derecede Fenerbahçe taraftarı. Kombine kart sahibi. Kadıköy’de gitmediği maç yok. Beşiktaş maçının bitiminde, “Sizin tribünlere hayran kaldım. İnanılmaz bir şey. Festival gibi. Bizim 52 bin kişinin yapamadığını, yarısı ile yapıyorlar. Ağzım açık kalsa da, bir şeyi anlayamadım. Neden rakip takıma, hakeme baskı kurmuyorlar?” diye sordu. Hep içinde olduğumuz için bu farkı göremedik. Dikkat ettim. Çok doğru ve yerinde tespitte bulunmuş. Beşiktaş seyircisi her maçta 26 ayrı marş söylüyor. Ancak hepsi takımı lehine. Rakibi sıkıntıya sokacak baskı yok. İngilizler; tribünlerin baskısı ile bilinir. Ancak Liverpool’u bile hayrete düşüren baskı böyle çıkmıştı ortaya. O maçta bütün stat, top rakibe geçtiği andan itibaren ıslıkla, tezahüratla şaşırtmıştı adamları. Hakemi de... Seyirci aynı uygulamayı yerli yabancı demeden her maçta yapsa, buradan kim puanla çıkabilir ki!
Engin’e yakışan
Eski Menacer Sinan Engin, 101. yılda kaçan şampiyonluk sonrası Cem Papila’ya yüklenmişti. Daha bu sezon başı yaptığımız röportajda tepkisini dile getirmişti. Şimdi bakıyoruz, TV’de karşısına geçip, birlikte program yapıyor. Olay baştan komik ve saçma. Papila kötü hakem olduğu için erken emekli edildi! Beşiktaş-Samsun maçı herkesin hafızasında. Bir de çıkıp, ‘bilirkişi’ olarak ahkâm kesiyor. Papila’nın son icraatı, Galatasaray-Hacettepe maçında kural hatası olduğu ve maçın tekrarı gerektiği şeklindeki engin(!) görüşü. Pes yani... Bu kadar mı futbola, kurallara yabancı kalınır. Bilmiyorsan -ki öyle- susacaksın. Şimdi Engin’e düşen, gerçek Beşiktaşlı gibi davranmak. Ya o masaya bir daha oturmayacak. Ya da oturursa, karşısına Papila değil, başka birini isteyecek. Bakalım bunu yapmaya yüreği yetecek mi?
Federasyon kasıtlı
Beşiktaş’a karşı inanılmaz bir ‘doğrama’ taktiği başlatıldı. Penaltıları verilmiyor, kartlar havada uçuşuyor. Hakemler maçlarda kral kesiliyor. PFDK anında en üst limitten cezaları basıyor. Şampiyonluktaki diğer rakiplere farklı yaklaşılıyor. İddia ediyorum, ligde Beşiktaş kadar kolay kart çıkan, hata yapılan, hakkı yenen, emeği gasp edilen başka takım yok. İbrahim Üzülmez’e verilen üç maçlık ceza bunun son örneğidir. Bunların hepsi hata değil... Kasıttır!

YORUM YAZ