MENÜ

Taraftarın maçı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son günlerde moda oldu. Beşiktaş ile ilgili herkes konuşuyor. Ardından üç-beş gün geçiyor, konuşanlar, “Yanlış anlaşıldık” diyor, kendilerince tekzip geçiyor. Kulübün internet sitesi maşallah yerel gazetelere verilen mahkeme ilanları gibi! Koskoca Beşiktaş kulübünün resmi internet sitesinde bilgi alınacak tek haber yok. Baştan sona şundan açıklama, bundan açıklama diye dolup taşmış durumda. Bu kadar başı boşluk olur mu! Ağzı olan herkes konuşuyor... Bu nereye gider, nasıl tepki çeker diye düşünen yok. Normalde taraftar tepkisini dile getirir, yönetici, teknik ekip ve oyuncular buna göre duruşlarını belirlerdi. Ancak şimdilerde durum tam terse dönmüş durumda. Ligde amaç belli. Herkes Fenerbahçe ya da Galatasaray’dan biri şampiyon olsun diye büyük uğraş veriyor.
Beşiktaş’ın lobisi de yok, hobisi de! Tek gücü kendi içinde... Birlik olup, bunlara karışı dimdik ayakta kalmalı, tıpık 100. yılda olduğu gibi. Ama ara ki bulasın. Bir yılda yaşanan o kadar haksızlık karşısında, kafalarını deve kuşu misali kuma sokanlar, mali kongre öncesi ortaya çıktılar. Beş yıldızlı otellerde toplantılar yapma kararı alıp, sözüm ona kulübü küçük düşürüp, mahkeme kapılarına taşıyacaklar. İşte kulübün en büyük rakibi, düşmanı adına ne koyarsanız koyun; kendi içinde.
Geriye bir tek tribün kalıyor. Allah’tan her türlü şartlarda takımlarına destek veriyorlar. Bunu bir kez Sivas maçında ‘es’ geçtiler, sonuç mağlum. İşte bu gözle baktığımızda, bugünkü maç hiç de öyle kolay geçilecek cinsten değil. Takım son iki maçın verdiği yenilgi şoku ile tedirgin. Güvenleri eksilme eğiliminde. Bunu ayağa kaldıracak tek güç, tribün desteği. Ankaraspor ikinci yarıya iyi başladı. Nokta transferler yaptı. Beşiktaş’tan puan alıp bunu sürdürmek için her şeyi ortaya koyacaklardır. Çünkü kaybedecek birşeyleri yok. Bu maç öyle, teknik taktik maçı olmayacak, taraftarın maçı olacak. Kartal’ın tribün gücü de bilindiğine göre, sonuç ortada gözüküyor.

YORUM YAZ