MENÜ

Talisca damga vurur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

1- Daha top ayağına gelmeden bir değil; iki hatta üç hamle sonrasını düşünüyor. Düşünce-uygulama ilişkisi müthiş. Kampta atmadığı gol kalmadı.

2- Herkes forvet transferini konuşuyor ama bence Talisca ikinci yarıda atacağı gollerle dengeleri değiştirir. Krallık için benim adayım Talisca.

Beşiktaş, haklı olarak santrfor arıyor. Liste kabarık... Yeni golcünün Mario Gomez etkisi yapıp yapmayacağı merak konusu... Ne olacağı belirsiz. Ancak Talisca öyle değil... Tüm şeffaflığı ile ortada duruyor... Brezilyalı futbolcu, 2 yıllığına kiralandı. 20 milyon Euro (80 milyon TL) satış opsiyonu var. Buna rağmen bonservisinin alınmasını istiyor. Sakatlıktan çıkan genç oyuncu hazır. Çok formda. Her gün de üstüne koyuyor..

Kampın yıldızı oldu

Topla oyunda etkili. Daha top ayağına gelmeden, bir değil; iki hatta üç hamle sonrasını düşünüyor. Düşünce-uygulama ilişkisi müthiş. Kampta yapılan çift kalelerde atmadığı gol kalmadı. Duran toplardan tutun da; ayak içi, dışı, yan tarafı, üstü, hatta burnu!.. Kafa ile de şık goller attı. Önceliği Sosa’nın aksine, gol atmak, attırmak değil. Direkt skora etki eden bir isim. Bu da takımın en çok ihtiyaç duyduğu şey... Talisca, Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında 6 maç oynayıp 4 gol atıp bir de asist yaptı. İkinci yarıda bu performansının çok daha üstüne çıkacaktır. Brezilyalı yıldız, ligin ligin ikinci yarısında atacağı gollerle krallık yarışında dengeleri değiştirir. Krallık için benim adayım Talisca...

Her idman sonrası ekstra çalıştı

Bir diğer özelliği de sahanın her yerinde oynaması... Antalya maçında ceza alanı içinde rakip takımın atağını durdurup devamında topu karşı kaleye götürüp gol attı. Çalışmaya aç... Bir futbolcu her idman sonrasında frikik çalışır mı! Bunca yıldır görmedim. Aynı zamanda takımın da neşe kaynağı. Belek’te bir idman sonu Quaresma ile serbest atış yarışına girdi. 4-2 geriden gelip öne geçti. Q7’ye jest yaptı!. Q7’ye penaltı attırdı. Kendisi maket baraj arkasından frikik attı, yine de yarışı kazandı. Sonra sarmaş dolaş otele girdiler.

Müthiş yeteneğiyle fark yaratacak

Burada takıldığım şu oldu. Böyle bir yetenek her idman sonrası özel çalışırken, altyapıdan kampa getirilen gençlerin ilk önce koşar adımlarla otele gitmeseydi. Yazık! Altta öğretim fena sayılmasa da, eğitim kocaman sıfır. Talisca, Beşiktaş için ideal oyuncu. Allah sakatlık vermezse ligin rengi olur. Taraflı tarafsız bir çok futbolsever bu çok özel yeteneği izleme imkanı bulacak. Bu transfer için yönetici Umut Güner ve kendisine her türlü destek ve yetki veren Başkan Fikret Orman’a sonsuz teşekkür edilmeli.

YORUM YAZ