MENÜ

Sürgündeki lider

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, lig ve kupada farklı sahalarda oynadı. Sarıyer, Konya, Antep, Olimpiyat derken, dün gece ki son durak Başakşehir oldu. Bilic'in ekibi bir de sakatlıklardan yana sıkıntılıydı. Skorun iki farklı olmasına rağmen maçı bırakmayan Akhisar önünde zorlanan Kartal, yediği golden sonra iyi kapandı. Gökhan ile uzatmada golü buldu. Üç puanı üç golle alıp; iki günlüğüne emanet ettiği liderlik koltuğunu yeniden geri aldı.

Cenk'ten usta işi gol
Kartal her hafta şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden sonra oynuyor. Bu durum takım üstünde stres yaratmaya başlamış. Fenerbahçe ve Galatasaray önce oynayıp kazanarak, liderin maçını beklemeye çekiliyor. Beşiktaşlı oyuncular da, 'acaba biz de kazanacak mıyız' düşüncesi içinde kalıyorlar. İşte bu olumsuzluk dün sahadaydı. Öyle ki, Biliç'in ekibi ilk pozisyonu 24 de bulabildi ve bu da gol oldu. Olcay'ın soldan yaptığı ortaya iyi yükselen Cenk, kafa ile topu ağlara gönderdi: 1- 0. Koca ilk yarıda siyah, beyazlı takımın net gollük pozisyonu yoktu. Akhisar da ise önce, 34'te Gekas'ın kafasında Tolga gole izin vermedi. Tecrübeli kaleci 40'ta ise bu kez Djoum'un sert şutunu çizgide tutup beraberliğe şans tanımadı.

Beşiktaş topu karşı alana taşıyan Gökhan ve burada iyi baskı kuran Demba Ba'nın yokluğunda sıkıntı yaşadı. Sosa yalnız kaldı. Sagdan Kerim bu yarıda öne çıkmadı. Serdar ve İsmail ofansif yönde son vuruşlarda başarısız oldu. Hutchinson orta alanı iyi tutarken, sakatlıktan çıkan Veli aksadı.

Goller gelince

Ikinci yarı bambaşka bur futbol vardı sahada. Akhisar beraberlik, Kartal ise farkı artırma adına atak olunu tercih ettiler. Nitekim pozisyonlar da üst üste geldi. Önce Gekas bomboş durumda zoru yapıp topu dışarı attı. 68'de Sosa'nın frikik golü geldi. Kaleci Oğuz, barajın arkasında yanlış pozisyon alınca Arjantinli akıl dolu vuruşla skoru 2- 0'a taşıdı. 75'te ise Bilal'in füzesi geldi. Tecrübeli oyuncu ceza yayı üstünde önünde bulduğu topa çok sert vurup golünü attı: 2-1. Bilic önce Gökhan, ardından da Ba'yı oyuna alarak rakibin baskısını kırmaya çalıştı. Buna rağmen Akhisar, bir puan için her türlü risk alıp yüklendiyse de, sonuca gidemedi. Takım savunmasını iyi yapan Kartal, uzatma dakikası içinde Gökhan'ın ayağından bulduğu şık golle sürpriz puan kaybına şans tanımayıp, geleneği bozmadan zirvede kaldı.

YORUM YAZ