MENÜ

Siyah, beyaz mutluluk

Abone Ol Google News

Beşiktaş için çok keskin virajdı. Maç öncesi olası puan kaybı, bir anlamda liderlikten düşme şeklinde yorumlanıyordu. Hafta içi takımından ilk yarım saat mutlaka gol isteyen Sergen Yalçın’a cevap, Cenk’ten geldi. Dur durak bilmeyen Kartal, ikinci yarı farka uçup; üç puanı üç golle aldı. Liderlik koltuğunu bırakmayan Siyah-Beyazlı ekip; taraftarını mest etti. Çağdaş Atan’ın ekibi iyi mücadele etse de skor üretemedi.

Haberin Devamı

Direkler farkı önledi

Maça hızlı başlayan Kartal, henüz 22. saniyede Ghezzal ile yan direğe takıldı. Ardından sırasıyla Cenk ve Welinton üst direği aşamadılar! Rakip üstünde büyük baskı kuran Sergen hocanın ekibi 11’de öne geçti. Köşe atışından gelen topu Atiba arkaya aşırdı, Cenk affetmedi: 1-0. Bu yarıda iki net pozisyona giren Alanya, ilkinde kaleci Ersin’i geçemedi, diğerinde Bareiro bomboş durumda golü kaçırdı. İlk yarım saat sonrası maçta tempo düştü. Rosier ile Ghezzal’ın kullandığı sağ kanat etkili oldu. Larin, sol tarafta geriden yeterince destek alamadı. N’Sakala, Babacar ile adam adama oynadığı için ileri çıkmadı.

Haberin Devamı

Atamayana atarlar

Alanyaspor ikinci yarı baskı kurdu. Babacar, kaleci Ersin’in de kalede olmadığı pozisyonda, zoru yapıp topu dışarı attı. Bu da bir anlamda maçın kırılma anı oldu. Hemen karşılık veren Kartal, 58’de farkı ikiye çıkardı. Ghezzal, ceza alanı dışından sol ayağı ile uzak köşeye jeneriklik gol attı: 2-0. En az gol kadar güzel olan da sezonu kapatan Hasic’in forması açılıp, yapılan sevinç gösterisiydi. Konuk ekip bu skor sonrası oyundan düştü. Her iki kulübenin kenar hamleleri, Beşiktaş lehine skora yansıdı. N’Koudou, Atiba’nın pasında 85’te durumu 3-0 yaptı. Skoru korumasını bilen Kartal, aldığı galibiyetle koltuğunu da sağlama almasını bildi.

YORUM YAZ