MENÜ

Sisli havalar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avusturya’da yapılan hazırlık maçlarında şunu gördük. Kartal, çok az pozisyon veriyor. Basit goller yiyor. Çok pozisyona girmesine rağmen zor atabiliyor. Pepe ve Vida’nın gelişi geriyi toparlar. Ama Q7 ile hücumdaki golsüzlük aşılamaz!

Beşiktaş iki etaplı yurt dışı kampını tamamladı. İlkini yazmıştık. İkinci de pek farklı değil...

Önce olumsuz olanlardan başlayalım. Takımın havası yok. Zira herkeste belirsizlik var. Her gün farklı bir ismin gideceği konuşuluyor. Bir o kadar da gelecek olanlar gündemde... Ayrılması konuşulan; Negredo, Babel, Fabricio, Love, Lens, Mustafa... Kampta olmayan Vida, Pepe ve Q7 için de bu yönde haberler oldu.

Güneş’in kriz yönetimi yok

Bütün bunlar gündemdeyken Şenol Güneş, resmen yangına benzin döktü. Negredo’yu kadro dışı bıraktığını söyledi. Tolgay için özel bir görüşmeyi deşifre etti.

Güneş, anlamsız bir gerginlik içinde. Takımı bu kriz döneminden çıkarma yerine daha da çıkılmaz hale soktu.

Asıl sıkıntı ise hocanın adaletli davranmadığının konuşuluyor olması...

Guti faktörü...

Güneş’in karşı çıkmasına rağmen, yönetim çok doğru bir karar aldı. Guti, yardımcı hoca yapıldı. Futbolu bıraktıktan sonra Real Madrid alt yapısında çalıştı. Zidane’ın yolundan gitti.

Guti’nin teknik ekibe katılması tüm olumsuzluğu değiştirmeye yetti. Zira takım içindeki problemler aslında küçük dokunuşlarla aşılabilecek şeyler. İşte Guti bu sihirli dokunuşu yaptı. Adı doktora çıktı!

İlhan Mansız ise futbol sonrası farklı alanlara kaydı. Kendisi oyuncular ile diyalog kurma ve rakipleri izlemede görev alacak.

Tolgay-Oğuzhan fark yaratıyor

Kampta denenen 4-4-2 sistemi başlamadan bitti. Tekrar eskiye dönüş yapıldı. Atiba’nın ayrılması sonrası bu bölgede, Tolgay, Oğuzhan ile Necip ve Medel değişimli oynadı. Medel kampın yıldızı. Arı gibi çalışıyor. Her yerde o var. Orta alana Tolgay ve Oğuzhan ikilisi farklı bir görünüm kattı. Artık takım kanatlardan dikey olarak rakip kaleye iniyor.

Santrfor yok

Beşiktaş’ta; Love, Mustafa, Larin, Babel ve Negredo gibi forvet oyuncuları var. Ancak santrfor yok. Başkan Orman’a da söyledik. “Mümkün ise Gomez’i alın. Bu kadro ile en az 30 gol atar” diye. Orman, “Başka?” diye sordu. “Dört tane üst düzey transfer gerek. Santrfor, on numara, sağ bek ve bir de hızlı kanat...” Başkan yorum yapmadı... Belli ki katılıyor.

Takımda orta alanda büyük yığılma var. Mesela sağ bekte tek Gökhan Gönül...

Maçlar yanıltmasın

Avusturya’da yapılan hazırlık maçlarında şunu gördük. Kartal, çok az pozisyon veriyor. Basit goller yiyor. Çok pozisyona girmesine rağmen zor atabiliyor.

Pepe ve Vida’nın gelişi geriyi toparlar. Ama Q7 ile hücumdaki golsüzlük aşılamaz! Hazırlık maçlarında takım yorgun olduğundan vasatı aşamadı. Daha önceki sezonlarda da böyleydi. Skorlar kimseyi aldatmasın. Taraftarlar asla karamsarlığa kapılmasın.

Kampın En’leri

Kamp yıldızı: Medel
Kare ası: Tolgay, Babel, Gökhan Töre, Negredo
En gergin: Şenol Güneş
En sakin: Fabricio
En sinirli: Babel
En çalışkan: Oğuzhan
En sıkıntılı: Love
En çok çıkış yapan: Adriano
En yeni: Dorukhan
En sempatik: Utku
En neşeli: Caner
En renkli: Guti

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ