MENÜ

Sergen uçurdu

Abone Ol Google News

Görkemli bir tören ile takımın başına geçen Sergen Yalçın, ilk maçını kazanmasını bildi. Özellikle ikinci yarı büyük sıkıntı yaşayan Kartal, kenar yönetiminin sihirli dokunuşları ile taktiksel anlamda üstünlüğü ele geçirip, kazanmasını bildi.

Haberin Devamı

Karadeniz’in soğuk akşamında başlayan maçta, gözlerimiz bir sahada, bir kulübede kaldı. İlk maçına çıkan Sergen hoca hiç oturmadı. Takımına sürekli ‘ileri, ileri’ diye talimatlar verdi. Ancak sezonun en kötü alışkanlığı hâlâ sürüyor. Topla buluşan; önce yan veya geriyi düşünüyor. Öyle ki, topa genelde sahip olan Kartal, rakip kaleye inip pozisyon bulmakta zorlanıp durdu.

Kaptan affetmedi

Serbestlik bulan Ljajic’in atağında Atiba ortaya çıkardı, Burak takımını öne geçirdi: 0-1. Maçın 29’uncu dakikasında gelen bu gol moral oldu. Farkı artırma çabalarına, Rizespor; kontra denemeleri ile karşılık verdi. Nitekim böyle bir atakta eşitliği yakaladı. 36’da, Moroziuk’un atağında Ruiz’den seken topu Skoda kafa ile ağlara bıraktı: 1-1. Pozisyonda Karius ve Vida’nın büyük hatası vardı.

Haberin Devamı

Atamayana atarlar

İkinci yarı, Rizespor risk alıp gol için yüklendi. Umar, önce direğe takıldı. Ardından bomboş pozisyonda, dışarı attı. Üst üste kaçan net goller, ev sahibi takımın gardını düşürdü. Beşiktaş, orta alandan hızlı ve uzun toplar ile çıkıp, sürpriz gol aradı. Bu maçta bek değil de sağ açık gibi oynayan Gökhan; 79’da müthiş şutla öne geçilen golü attı: 1-2. Futbolun altın kuralı; ‘atamayana atarlar’ın işlediği gecede alınan galibiyet ilaç gibi oldu.

Gücü ölçüsünde puan mücadelesi veren Karadeniz temsilcisinin eli boş kaldı. Sergen ile çıkış arayan Kartal, zirve takibini sürdürmesini bildi.

YORUM YAZ