MENÜ

Şansımız yüzde 40!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi öncesi son engeli bu gece aşmak için Emirates’te olacak. Arsenal; evinde iyi oynayan, takım oyunu ile birlikte ve yıldızlarıyla sonuca girebilen bir ekip. Eğer Beşiktaş, sadece tek maçlık final gibi bakarsa turu söküp alabilir. Kartal, ilk etapta yüzde 40 olan tur şansını, ilk yarım saatlik performansına göre rakibiyle eşitleyebilir..

Gerçekçi olursak, Arsenal evinde favori. Kartal ilk maçta İngiliz devi karşısında farklı kazanma imkanı buldu. Demba Ba ve özellikle de Olcay ile net pozisyonlar kaçırdı. Böyle bir takım önünde o kadar fırsat yakalayıp maçı golsüz tamamlamak avantajı rakibe verdi.

Final gibi

Bilic, takımını bu maça iyi hazırladı. Fizik olarak sorun yok. Ancak düşünsel olarak endişelerimiz var. İstanbul’daki ilk ayak sonrası fazla abartı yapıldı. Takım turu garantiye almış gibi yansıtıldı. Doğal olarak futbolcular bundan etkilendi. İşte Hırvat hoca ve ekibinin bu handikapı geçmesi çok önemli. Arsenal evinde iyi oynayan, takım oyunu ile birlikte ve yıldızlarıyla sonuca girebilen bir ekip. Eğer Beşiktaş, sadece tek maçlık final gibi bakarsa turu söküp alabilir. Bu kapasite fazlası ile var. Tecrübesiz ayaklar, deplasman fobisi ve iklim gibi etkenlere rağmen, tur şansı en az yüzde 40’larda... Maçın ilk yarım saatlik dilimi, anahtar olmaya aday. Bu süre içinde gol yemeden kalmak, bu oranı eşitler. Her geçen dakika, gol gelmemesi Arsenal’i strese sokarken, Siyah-Beyazlı ekibe tam tersi oranda olumlu etki yapacaktır. Böylesine önemli final de, vitrine çıkacak olan oyuncular özellikle bireysel hatalarda çok dikkat etmeliler. Motta, Ersan, Franco, İsmail ve Hutchinson’ın bu anlamdaki performansları sonuç üstünde belirleyici olacaktır.

Mesut’a karşılık Ba

İlk kaçta yer almayan Mesut Özil; forma giyerse fark yaratacaktır. Bitirici pasları, iyi top tutması, gol atıp attırması ile Ramsey’in yokluğunda çok önemli rol üstlenecek. Kartal’da ise karşı silah olarak Demba Ba var. İstanbul’da gollerine ara veren Senagalli, çok iyi tanıdığı Arsenal önünde turu getiren adam olmak için mücadele edecek. Sonuç olarak ev sahibi takım, avantajlı olsa da, tur ortada gibi duruyor. Devler Ligi’ni düşleyen Beşiktaş, UEFA da grupları şimdilik düşünmese de, ‘nasıl olsa cepte’ diyerek İngiltere’de sahaya rahat çıkacak.

YORUM YAZ