MENÜ

Şampiyonluk sözleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe maçı ile şampiyonluk turu atmak isteyen Kartal’da hesaplar şaştı. Öncesinde çıkılan Başakşehir deplasmanında şok yaşandı. Vodafone Arena’daki derbide ise son saniye golüyle Beşiktaş yıkıldı. Ancak takımı Şenol Güneş ayağa kaldırdı...

Soyunma odasında liderliğini bir kez daha gösteren Şenol hoca, “Bu takımdan hiç şüphe etmedim. Size güveniyorum. Kalan maçların hepsini kazanıp, kupayı biz kaldıracağız” dedi. İşte o an şampiyonluk geldi. Kartal fire vermeden Antep’te işi bitirdi.

Sezon öncesi elbette parola yine şampiyonluktu. Ancak Sosa ve Gomez’in ayrılmaları tüm dengeleri alt üst etti. Gomez’in sürekli ertelemesi, Sosa’nın kampa kadar gelip ayrılması sinirleri gerdi. Gökhan Töre’nin de ayrılması gerginlik yarattı. Öyle ki, Londra’da transfer görüşmesine giden Başkan Orman’ın yokluğunda, Güneş sert açıklamalar yaptı.

Transfer çatışması...

Bu, ilk kez, başkan ile hocanın arasının ciddi şekilde fikir ayrılığını öne çıkardı. Bu ortamda başlayan yeni sezon hazırlıkları, transferlerin biraz da gecikmeli olarak başlaması, havayı terse çevirdi. Marcelo, Aboubakar ve Talisca gibi isimlerin alınması, camiaya umut ve takıma güven getirdi.

Fabri rekor kırdı!

Beşiktaş, Fabri ile Aralık ayında anlaşmış ve İspanya’da bir otel odasında imza attırmıştı. Ancak İspanyol file bekçisinin sakatlığı sonrası iş askıya alınmıştı. Başkan, Boyko’dan yararlanılmasını düşünüyordu. Güneş ise üçüncü bir kaleci daha alınmasını talep etti. İşte tam bu esnada Fabri, İstanbul’a geldi. Kulüp aslında sakatlık nedeniyle anlaşmanın iptalini umuyordu. Ancak kontrollerin sonucu normal çıktı. Ertesi gün 8 saat süren ikinci bir kontrol yapıldı. Bu bir ilkti! Rapor sağlam çıktı ve Fabri’nin anlaşması hayata geçti.

Yönetim krizi zor aşıldı

Yeni oluşan yönetimde Başkan Orman, görev alanlarını değiştirdi. Önceki dönemde transferlere bakan Erdal Torunoğulları’nın yerine Umut Güner getirildi. Bu durum camia içinde çok tartışıldı. Ardından Torunoğulları krizi tavan yaptı. Başkan ile medya aracılığıyla söylemlerde bulundular. Torunoğulları önce istifa etti, ardından geri aldı.

Güneş’in battığı an

Sezon başında üst üste gelen sakatlıklar can sıkarken, Talisca ve Caner’in ağır problem yaşamaları Şenol Güneş ve ekibini çaresiz bıraktı. Transfer dönemi kapandığı için takviye yapamadılar. Gökhan İnler ve Tolgay bu dönemde sorumluluk aldılar. Şenol hocanın belki de en çok köşeye sıkıştığı dönem, o andı.

Olcay ve Q7 istedi, oldu

Şampiyonluk için yola çıkan Kartal’da sürekli yer bulamayan Olcay, devre arasında ayrılma fikrini paylaştı. Yönetim ve teknik ekip yardımcı olma sözü verdi, oldu. Aynı şekilde Quaresma da sezon sonuna doğru kafaların rahat olması adına, ara dönemde sözleşme uzatma talebini iletip olumlu karşılık aldı

Avrupa’ya dramatik veda

Beşiktaş deplasmanda Benfica beraberliği ve Napoli galibiyeti ile yüksek uçtu. En kolay halka olarak görülen Kiev’e ise 4 puan verip hedefi ıskaladı. UEFA’da finale odaklandı. Lyon deplasmanında son 10 dakika içinde akıl almaz kaleci hatası sonrası yenildi. Rövanşta penaltılarla dramatik şekilde veda etti..

Kasımpaşa yenilgisi kahretti

Avrupa’da yaşanan bu üzüntü, lige de yansıdı. Hesapta olmayan kötü futbol ve puan kayıpları başladı. Kasımpaşa deplasmanında yenilgi gelince, büyük gerilim yaşandı. Üstüne Karabük deplasmanından da ellerin boş dönülmesi, şampiyonluk yarışında şok etkisi yaratan iki maç olarak hafızalara kazındı.

Huntelaar olmayınca

Yönetim, Afrika Kupası’na giden Aboubakar’ın da yokluğunu düşünerek forvet arayışına girdi. Umut Güner, bedelsiz kiralama için Schalke ile anlaştı. Huntelaar da kabul etti. Ancak Hollandalı oyuncunun sakatlığının 4 ile 6 hafta sürecek olması, işi iptal etti. Güneş önerilen diğer isimleri de veto edince, son günlerde Başkan, Demba Ba ile Ersan’ı aldı.

Ödemeler hiç aksamadı

Yönetim, hocanın da talebi doğrultusunda Ümraniye’de fazla mesai yapmadı. İkinci yarı yani Antalya kampından sonra başkan özel olarak tesislerde kaldı, en küçük bir sıkıntı çıkmasına izin vermedi. Ahmet Nur Çebi de genelde Başkan’ı yalnız bırakmadı. Asıl önemli olan ise teknik ekip ve futbolcuların transfer taksitleri ve primlerin zamanında ödenmesi oldu. Böylece kafalar sadece futbolda kaldı.

İmza polemiği kısa sürdü

Başkan Fikret Orman ve kurmayları, sözleşmesi bitecek oyuncularla mukavele uzatmak istedi. İlk olarak Quaresma ve Tosic ile imzalar atıldı. Konu medyada tartışılınca Güneş, yönetimde ricacı olup, “Şampiyonluğa giden takımda bu işleri sezon sonuna bırakalım. Motivasyon bozulmasın” dedi. Bu talep üzerine kendisi dahil opsiyonel imzalar sezon sonuna bırakıldı.

Tosic ders oldu!

Fenerbahçe kupa maçında Tosic’in gördüğü kırmızı kart ortamı fena gerdi. Hakem hocası tarafından tesislerde bütün takıma ders ve daha sonra psikolojik destek amaçlı uygulamalar yapıldı. Yönetim ve teknik ekip de ortak karar aldı. Buna göre şampiyonluk garantilenmeden ‘şampiyonluk’ telaffuz edilmeyecekti. Bu sözün ardından kimsenin ağzından tek kelime çıkmadı.

Hesaplar şaştı

Şampiyonluk turunu Fenerbahçe maçı ile atmak isteyen Kartal’da evdeki hesap çarşıya uymadı. Başakşehir önünde alınan şok yenilgi tam anlamıyla kabus gibiydi. Şenol Güneş ise soyunma odasında herkesi şaşırttı. Tecrübeli hoca, “Hesapta olmayan kayıp yaşadık. Kafanıza takmayın. Hesabı haftaya yine biz kapatacağız” sözleriyle takımı ayağa kaldırdı.

Herkesi sırayla yendiler

Bir sonraki hafta oynanan Fener derbisinde Kartal bu kez son saniye golü ile yıkıldı. Bu kez Güneş ve ekibi de dramatik bir son yaşadı. Ancak tecrübeli hoca maç sonunda yine nasıl bir lider olduğunu gösterdi: “Bu takımdan hiç şüphe etmedim. Size güveniyorum. Kalan maçların hepsini kazanacağız ve şampiyonluk kupasını biz kaldıracağız.” İşte o an, şampiyonluk geldi. Rakiplerini bir bir deviren Kartal, 1 hafta kala Antep’te işi bitirdi.

SEZONUN ENLERİ

En disiplinli: Şenol Güneş
En istikrarlı: Atiba
En golcü: Cenk Tosun
En sakat: Caner erkin
En çok parlayan: Tolgay
En çaresiz: Veli kavlak
En neşeli: Talisca
En belirsiz: Aboubakar
En sempatik: Fabri
En sevilen: Quaresma
En faydalı: Babel

YORUM YAZ