MENÜ

Şampiyon kaldığı yerden

Abone Ol Google News

Geçen sezonu çifte kupa ile tamamlayan Beşiktaş, ligin açılış maçına fırtına gibi girdi. Sergen Yalçın’ın takımı, Rizespor’u sahadan silip, attığının en az üç katını kaçırdı. Bülent Uygun’un ekibi varlık gösteremedi. Maçı tribünden takip eden on bini aşkın taraftar, eski Başkan Orman ve teknik direktör Abdullah Avcı’ya sert tepkilerde bulundular.

Haberin Devamı

Tavana astı

Kartal hazırlık maçlarının aksine, sahaya diri çıktı. İlk dakikadan itibaren baskı kurdu. Rakibin üstüne gidip alan daralttı. Dönen topları kazanıp, oyunu tek kaleye çevirdi. Bu sistem de, gol de erken geldi. 9’da Kenan’ın pasında N'Koudou, çaprazda olmasına rağmen, sert vurup golünü attı: 1-0.

Sahanın yenilenen zemini henüz oturmadığı için sıkıntı yaşattı. Özellikle ikili mücadele olan bölgelerde çimler kalktı. Bu da her iki takımın ritmini bozdu. Sergen hocanın ekibi buna rağmen oyunun her hattında üstünlük kurmasını bildi. Konuk Rizespor’a pozisyon şansı tanımadı.

38’lik delikanlı golü

Beşiktaş ikinci yarıya da aynı tempo ile giriş yaptı. 52’de; Rosier’in sağdan getirdiği topla buluşan Atiba, takımını rahatlatan golü attı: 2-0. Siyah-Beyazlı ekibin 38 yaşındaki kaptanı, yıllara meydan okurcasına, dinamik görüntüsü ve şık golü ile öne çıkmasını bildi. Kanadalı futbolcunun yanısıra, N'Koudo, Rosier, Vida ve Souza da hatasız oynadılar. Solda N'Sakala ile ortada Salih, henüz hazır değiller. Ghezzal istekli olsa da eski formunun uzağında. Oyuna sonradan giren Larin, uzatmada attığı golle maçın skorunu belirledi: 3-0.

Haberin Devamı
YORUM YAZ