MENÜ

Sağlam'ın göz 'Bebbe'ği!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Belki bu sezon transferde doğru işler yapılır diye umutlanıyorduk ki, editörümüz Alican Esenci’nin, “Ağabey Bebbe’yi almışlar” sözleri ile irkildik.
Ankaragücü’nde forma giyen ve Türk vatandaşlığına geçip Alper adını alan siyahi oyuncu transfer edilmiş. Beşiktaş gibi bir takım, hiç bir ekstra özelliği olmayan, Başkent’te bu sezon 4 gol ve 8 asistle oynayan birini neden ve nasıl alır? Artık açıkça yazmaktan başka çare kalmadı. Transferlerde birilerinin cepleri doluyor. Kulübü, formayı, camiayı düşünen yok. Maalesef, menacerlere, yöneticiler, teknik ekip alet oluyor. Başka bir yorumda bulunmak imkânsız.
Gelelim işin başındaki kişiye. Yani her şartta forması ikinciliğe oynayan Beşiktaş’ı dördüncülüğe düşüren Sağlam’a. Ortada Boğaz’ın Maradonası diye aldırdığın Higuain, Avrupa’nın en iyi savunmacısı dediğin Diatta, ‘bizde yıldızlaşır, kritik anlarda anahtar olur’ dediğin Mehmet Yozgatlı, ‘geleceğin stoperi, Milan istiyordu’ diye lanse ettirdiğin Schildenfeld örnekleri varken, Bebbe de nereden çıktı? Bu oyuncu sezon başında Trabzonspor’a teklif edilmiş, Karadeniz takımı geri çevirmişti.
Ve asıl bomba... Ara transferde Saycan Sayım, Ankara’dan haber geçti, “Beşiktaş, Bebbe’yi alıyor” diye. Hem de 400 bin dolar karşılığında. Sinan Engin’e sormuş, “Orhancığım ne alâka. O kadar küçük düşünür müyüz! Herkes güler bize!” karşılığını almıştık. Şimdi fiyatını üçe katlamış!
Beşiktaş’ın başındaki bir hoca, nasıl bu kadar hata yapar? Gerçi Sağlam’ı da bir yerde haklı buluyoruz. Takımı İntertoto’ya taşıyabildi. Buraya göre de transferler yapıyor.
Rakipler kimlerle ilgileniyor, Beşiktaş kimlerle. Sağlam’dan başladık, öyle bitirelim. O artık oyuncuların gözünde de eskisi gibi değil. Neden mi? Bir telefonla Gökhan’ı Başkent’te, Gordon’un yerine sahaya sürmedi mi?
Sayın Başkan... Artık bu tiyatroya müdahale edin. Bu kadar dar ve kısır düşünce, vizyonsuzluk ve yıldız oyuncu düşmanlığı yapan bir ekip, yarın başınızı çok ağrıtacaktır.
Hatırlayın daha geçen sene bu zamanları... Santa Cruz, Legrotagglie, Makelele gibi oyuncuları yetersiz bulan Sağlam’ın göz bebeği haline gelen transferlerine onay vermeyin.
Ve Kenan Öner, Ertunç Soğancıoğlu, Sinan Engin... Bu işler sizin elinizden geçiyor, vicdanınız rahat mı?
Hiç sanmıyorum!

YORUM YAZ